Měla jsem chuť upéct si něco sladkého ke svačině, z čeho budu mít “dobrý pocit”. Moučník, který bude obsahovat kvalitní sacharidy, bílkoviny i tuky a bude bohatý na vlákninu. Díky mrkvi, celozrnné špaldové mouce, datlím a dýňovým semínkám se to rozhodně povedlo.
Měla jsem chuť udělat ho trochu více “spicy”, tak jsem přidala trochu koření do perníku, které obsahuje skořici, koriandr, anýz, hřebíček a muškátový ořech a ještě jsem to završila lžící čerstvého nastrouhaného zázvoru. Ve výsledku tam není zas tak cítit, ale chuť rozhodně doladí.
Chlebíček mi překvapivě jedly i děti a daly palec nahoru 🙂 Takže jeden kousek rovnou přihazuju do svačinové krabičky. Moučník má totiž takovou konzistenci, že jistě přežije menší aktovkovou bitvu.
Sdílet recept myšičky na: