Recept

Mrkvový chlebíček s datlemi a dýňovými semínky

Tolik chuti a vůně v jednom. Celozrnný moučník plný výživných látek i vlákniny. Dopřejete si něco sladkého a zůstaňte naprosto v klidu :)

Novinky z myšičky

Nové recepty, tipy z praxe, moje doporučení

Měla jsem chuť upéct si něco sladkého ke svačině, z čeho budu mít “dobrý pocit”. Moučník, který bude obsahovat kvalitní sacharidy, bílkoviny i tuky a bude bohatý na vlákninu. Díky mrkvi, celozrnné špaldové mouce, datlím a dýňovým semínkám se to rozhodně povedlo.

Měla jsem chuť udělat ho trochu více “spicy”, tak jsem přidala trochu koření do perníku, které obsahuje skořici, koriandr, anýz, hřebíček a muškátový ořech a ještě jsem to završila lžící čerstvého nastrouhaného zázvoru. Ve výsledku tam není zas tak cítit, ale chuť rozhodně doladí.

Budete potřebovat

  • 130 g jemně mleté špaldové mouky
  • 2 vejce
  • 150 g na jemno nastrouhané mrkve
  • 100 g rozemletých dýňových semínek
  • 100 g datlí nebo datlové pasty rozmixované v 100 ml vody
  • 2 lžíce kokosového oleje
  • 2 lžíce kokosového nebo přírodního cukru (lze vynechat)
  • 1/2 prášku do pečiva (bio, bez fosfátů)
  • 1 lžičku koření do perníku (nebo jen skořici)
  • 1 lžíci nastrouhaného čerstvého zázvoru

Postup

  1. Vejce ušlehejte s 2 lžícemi cukru (pokud ho tam dáte)
  2. Dýňová semínka si v malém robotu rozsekejte na jemnou drť. Mrkev nastrouhejte na jemno. Datle nebo datlovou pastu rozmixujte ve vodě na kašičku a dále přidejte všechny ostatní ingredience.
  3. Směs přendejte do tukem vymazané a hrubou moukou vyspypané formy na srnčí hřbet nebo do jakékoliv jiné menší formy.
  4. Pečte na 180 stupňů asi 35 minut, zkuste špejlí, zda je hotovo.

TIP

  • Pro slavnostnější verzi můžete chlebíček polít domácí čokoládovou polevou nebo citronovou polevou.
  • Datlová pasta se dá koupit jako hotový produkt a používá se ke slazení. Pokud si výhodně pořídíte větší balení datlí z ověřeného zdroje, můžete si datlovou pastu připravit i sami do zásoby.

Chlebíček mi překvapivě jedly i děti a daly palec nahoru 🙂 Takže jeden kousek rovnou přihazuju do svačinové krabičky. Moučník má totiž takovou konzistenci, že jistě přežije menší aktovkovou bitvu.

Sdílet recept myšičky na: 

Facebook
x.com
Pinterest

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

gooogle
Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor
Click Here

Další recepty na myšičce

Krémová polévka z pečených kaštanů

Jemná a přirozeně hustá krémová polévka, jejíž základ tvoří pečené kaštany. Budete překvapeni její jedinečnou chutí a sytostí. Skvělá lehká...

Bramborové placky s tuňákem a kukuřicí

Tyto placky jsou u nás doma hitovka. Ingredience mám na ně vždy doma. Vynikající jsou teplé s domácím dipem ze...

Vychytaný wrap s tuňákem – vhodný i s sebou do krabičky

Tento tuňákový wrap vás zaujme svojí šťavnatostí, vychytanou náplní i sytostí. Kromě kvalitního tuňáka obsahuje i sýr cottage, tedy i...

“Tataráček” z červené řepy

Červená řepa je úžasná zelenina, která může zazářit a nadchnout i ty, kteří by si o řepu jinak ani kolo...