Recept

Medvědí svačina pro děti

Jeden banán se doma najde skoro vždycky. A když je navíc pěkně zralý, vykouzlíte během pár minut jednoduché těsto ideální do jakýchkoliv formiček.

Novinky z myšičky

Nové recepty, tipy z praxe, moje doporučení

Co si budeme povídat. Plátek bábovky nikdy děti nenadchne tak jako roztomilé upečené zvířátko…což zní trochu zavádějícím způsobem 🙂 Tito méďové byli Myšičkou navrženi tak, aby přežili i nějakou tu cestu v krabičce. Dobrý taky je, že nedrobí, takže snesou nečekané přenášení po bytě a mamky hned nemusí zametat 🙂

Množství je na 12 malých medvídků, můžete použít i jakékoliv jiné větší formičky

Budete potřebovat

  • 1 zralý banán
  • 100 g polohrubé mouky
  • 40 g kokosového oleje (2 lžíce)
  • 50 ml mléka (může být rostlinné, nebo stačí voda)
  • 2 lžíce přírodního cukru nebo kokosového cukru
  • 1 zarovnanou lžičku prášku do pečiva BIO kvality bez fosfátů

Postup

  1. Banán rozmixujte na kaši spolu se 2 lžícemi cukru.
  2. Vmíchejte všechny ostatní ingredience.
  3. Formičky vymažte tukem a lžící rozdělte těsto. Já jsem tuto plechovou formu vymazala mašlovačkou pomocí kokosového tuku.
  4. Pečte na 180 stupňů 12 až 15 minut podle vaší trouby do zezlátnutí.

Z nutričního hlediska samotného medvídka nelze považovat za plnohodnotnou svačinu. Ideální je doplnit ho o malý bílý jogurt a hrst čerstvého ovoce podle sezóny.

P.S. A NE, vejce tam opravdu není 🙂 U spousty receptů jsou vajíčka samozřejmě fajn, ale péct neznamená, že musíme na začátku každého receptu rozklepnout 4 vejce, které zasypeme hrnkem krystalu 🙂

Sdílet recept myšičky na: 

Facebook
x.com
Pinterest

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

gooogle
Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor
Click Here

Další recepty na myšičce

Krémová polévka z pečených kaštanů

Jemná a přirozeně hustá krémová polévka, jejíž základ tvoří pečené kaštany. Budete překvapeni její jedinečnou chutí a sytostí. Skvělá lehká...

Bramborové placky s tuňákem a kukuřicí

Tyto placky jsou u nás doma hitovka. Ingredience mám na ně vždy doma. Vynikající jsou teplé s domácím dipem ze...

Vychytaný wrap s tuňákem – vhodný i s sebou do krabičky

Tento tuňákový wrap vás zaujme svojí šťavnatostí, vychytanou náplní i sytostí. Kromě kvalitního tuňáka obsahuje i sýr cottage, tedy i...

“Tataráček” z červené řepy

Červená řepa je úžasná zelenina, která může zazářit a nadchnout i ty, kteří by si o řepu jinak ani kolo...