Recept

Mozzarella s pestem a křupavými bramborami

Jemná chuť mozzarelly nemusí každému přijít zajímavá. Zkuste ji podtrhnout výrazným pestem, k tomu ji dát na talíř spolu s křupavými opečenými bramborami a o nedostatku chutí nemůže být ani řeč.

Novinky z myšičky

Nové recepty, tipy z praxe, moje doporučení

Bohatá na vápník a bílkoviny, přitom dobře stravitelná. Navíc se dá sehnat i v netučné variantě. To je mozzarella. Vynikající čerstvá do salátů, ale i rozpečená na rajčatové bagetce nebo zapečená v troubě se zeleninou a bramborami. Ta běžně dostupná je z kravského mléka, pokud chcete tu originální, hledejte název „Mozzarella di Bufala Campana“

Ať už ale byla na začátku kráva nebo buvol, salátek je z toho vždycky výborný 🙂

Budete potřebovat

  • Sýr mozzarellu
  • Uvařené brambory ve slupce
  • Bazalkové pesto
  • Olivový olej
  • Oblíbený listový salát (ledový, polníček, rukola)
  • Sůl, pepř

Postup

  1. Mozzarellu nechte okapat, oschnout a nakrájejte ji na asi centimetrové plátky.
  2. Potřete pomocí mašlovačky připraveným pestem. Mozzarellu můžete do pesta i předem na několik hodin naložit.
  3. Brambory zbavte slupky, překrojte na půl a opečte do zlatova na olivovém oleji. Dle chuti osolte a opepřete. Pokud chcete brambor připravit více, je lepší dát je péct na plechu do trouby.

Pesto – jaké jsou možnosti?

  • Samozřejmě úplně nejlepší je čerstvé doma připravené pesto. Variant je mnoho. Nejoblíbenější je třeba bazalkové pesto, které můžete vyrobit rozdrcením bazalkových lístků, piniových nebo kešu ořechů, parmazánu, česneku a olivového oleje. Skvělé je také červené pesto, kdy se místo bazalky použijí sušená nakládaná rajčata.
  • Další možností je koupit hotové pesto ve skleničce, kvalitní seženete i ve větších supermarketech nebo na internetu. Já vždy jednu dvě skleničky doma mám, protože se občas vyloženě hodí, třeba k širokým nudlím jako rychlé jídlo.
  • Jako poslední možnost občas využívám sušený základ na pesto, je to vlastně takové koření “pesto alla genovese”. Stačí ho jen smíchat s olivovým olejem nebo používat jako ochucovadlo, třeba do rajčatové omáčky.

Sdílet recept myšičky na: 

Facebook
x.com
Pinterest

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

gooogle
Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor
Click Here

Další recepty na myšičce

Krémová polévka z pečených kaštanů

Jemná a přirozeně hustá krémová polévka, jejíž základ tvoří pečené kaštany. Budete překvapeni její jedinečnou chutí a sytostí. Skvělá lehká...

Bramborové placky s tuňákem a kukuřicí

Tyto placky jsou u nás doma hitovka. Ingredience mám na ně vždy doma. Vynikající jsou teplé s domácím dipem ze...

Vychytaný wrap s tuňákem – vhodný i s sebou do krabičky

Tento tuňákový wrap vás zaujme svojí šťavnatostí, vychytanou náplní i sytostí. Kromě kvalitního tuňáka obsahuje i sýr cottage, tedy i...

“Tataráček” z červené řepy

Červená řepa je úžasná zelenina, která může zazářit a nadchnout i ty, kteří by si o řepu jinak ani kolo...