Klasická pizza jednou za čas nikoho nezabije. Když ji ale nedoplníte o nějaký zeleninový salát, je z pohledu zdravého stravování celkem o ničem. Proto ráda dělám pizzy, které mají bohatší náplň a kromě bílé pšeničné mouky obsahují i jiný hodnotnější druh a také více zeleniny.
Tradiční těsto na pizzu žádné vejce neobsahuje, vyzkoušela jsem ho ale přidat a díky němu je těsto o něco více nadýchané a o trochu vyšší, což se pro tento typ pizzy hodí …
Na domácí těsto
Na pizzu
Pizzu nemusíte nutně potírat jen rajčatovým základem, ale i smetanovým. Zakysanou smetanu ochuťte solí, pepřem, přidejte česnek a oregano. To bude změna!
Jednoznačnou výhodou domácí pizzy je, že můžete ovlivnit kvalitu vstupních surovin a přizpůsobit ji tak, aby jedna půlka více chutnala dětem a druhá třeba dospělým.
Mně se domácí pizza osvědčila i jako zábava pro děti, když jim přijdou kamarádi. Sice je vždycky u toho nějaké hašteření, jako kdo tam co dá a že ten sýr už stačí a kukuřici už nééé, ale neskutečně je to baví a pak to s chutí sní …
Sdílet recept myšičky na: