Ovesné vločky lze zapojit i jinak, než ve formě ovesné kaše. Z ovesných vloček se dají vyrábět různé sušenky, hrudky, koláčky nebo i placičky. Recept lze pojmout více či méně kaloricky, s větším či menším množstvím cukru. Zde se na ničem nešetřilo. Jsou křehké, sladké, lahodné, plné rozinkové a ořechové chuti. A aby se tomu nasadila ta správná koruna, jsou polité čokoládovou polevou …
Nejjednodušeji čokoládovou polevu vyrobíte tak, že ve vodní lázni rozpustíte tabulku kvalitní čokolády s tlustším plátkem másla. Místo másla můžete použít i kokosový olej, čokoládu ideálně hořkou, s mléčnou je výsledek jemnější, sladší …
Ovesné vločky jsou vynikající surovina. Při pečení je nemusíte použít jen do extra zdravých receptů bez cukru, tuku, vejce, mouky … 🙂 Můžete je pozvednout na báječnou sladkost třeba ve formě těchto placiček.
Jemné ovesné vločky si v robotu rozmixuji na mouku a používám místo poloviny obyčejné mouky třeba do perníku nebo palačinek 🙂
Sdílet recept myšičky na: