Recept

Křehké ovesné placičky s čokoládou

Když je chuť na něco pořádně sladkého ale tak, aby to nebyl zas takový "hřích", jsou tyto placičky lahodným kompromisem.

Novinky z myšičky

Nové recepty, tipy z praxe, moje doporučení

Ovesné vločky lze zapojit i jinak, než ve formě ovesné kaše. Z ovesných vloček se dají vyrábět různé sušenky, hrudky, koláčky nebo i placičky. Recept lze pojmout více či méně kaloricky, s větším či menším množstvím cukru. Zde se na ničem nešetřilo. Jsou křehké, sladké, lahodné, plné rozinkové a ořechové chuti. A aby se tomu nasadila ta správná koruna, jsou polité čokoládovou polevou …

Budete potřebovat

  • 200 g jemných ovesných vloček
  • 150 g másla
  • 100 g na jemno naseknaých ořechů (lískové, vlašské nebo mandle)
  • 100 g rozinek
  • 100 g hnědého cukru
  • 2 vejce
  • 1/2 bio kypřícího prášku do pečiva
  • 2 lžíce hladké mouky
  • čokoláda + kousek másla na polevu

Postup

  1. Do rozpuštěného másla nasypte vločky, promíchejte a nechte je nasáknout.
  2. Vyšlehejte vejce s cukrem.
  3. Přidejte všechny ostatní ingredience, důkladně promíchejte a těsto nechte v lednici alespoň půl hodiny odležet.
  4. Malou lžičkou odebírejte menší kousky těsta a tvořte na nepřilnavý plech kopečky. Buď můžete nechat kopečky a upečou se hrudky, nebo ty kopečky namočenými prsty rozprostřete do placičky. Nechte mezi nimi místo, aby se zcela nespojily.
  5. Pečte na 175 stupňů asi 10 – 15 minut. Dle trouby, do zezlátnutí …
  6. Nechte vychladnout na plechu a potřete čokoládovou polevou.

 Jak na čokoládovou polevu

Nejjednodušeji čokoládovou polevu vyrobíte tak, že ve vodní lázni rozpustíte tabulku kvalitní čokolády s tlustším plátkem másla. Místo másla můžete použít i kokosový olej, čokoládu ideálně hořkou, s mléčnou je výsledek jemnější, sladší …

Ovesné vločky jsou vynikající surovina. Při pečení je nemusíte použít jen do extra zdravých receptů bez cukru, tuku, vejce, mouky … 🙂 Můžete je pozvednout na báječnou sladkost třeba ve formě těchto placiček.

Můj tip

Jemné ovesné vločky si v robotu rozmixuji na mouku a používám místo poloviny obyčejné mouky třeba do perníku nebo palačinek 🙂

Sdílet recept myšičky na: 

Facebook
x.com
Pinterest

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

gooogle
Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor
Click Here

Další recepty na myšičce

Krémová polévka z pečených kaštanů

Jemná a přirozeně hustá krémová polévka, jejíž základ tvoří pečené kaštany. Budete překvapeni její jedinečnou chutí a sytostí. Skvělá lehká...

Bramborové placky s tuňákem a kukuřicí

Tyto placky jsou u nás doma hitovka. Ingredience mám na ně vždy doma. Vynikající jsou teplé s domácím dipem ze...

Vychytaný wrap s tuňákem – vhodný i s sebou do krabičky

Tento tuňákový wrap vás zaujme svojí šťavnatostí, vychytanou náplní i sytostí. Kromě kvalitního tuňáka obsahuje i sýr cottage, tedy i...

“Tataráček” z červené řepy

Červená řepa je úžasná zelenina, která může zazářit a nadchnout i ty, kteří by si o řepu jinak ani kolo...