Recept

Zdravý jahodový crumble

To je tak, když dáte jahodám a myssli nový rozměr. Vynikající dezert, který chutí nemůže zklamat.

Novinky z myšičky

Nové recepty, tipy z praxe, moje doporučení

Vyzkoušejte sami, co vznikne, když jahody zasypete chia semínky a osladíte sirupem …

Dezert plný chuti, vlákniny, ale taky sacharidů, takže je dobré držet se té jedné mističky 🙂

Budete potřebovat

1 mistička = 1 porce

  • 50 g jahod (čerstvé nebo mražené)
  • 1 lžíci chia semínek
  • Na oslazení sirup (dala jsem datlový)

Na “drobenku”

  • 2 lžíce myssli směsi (nebo jen jemné ovesné vločky)
  • 1/2 lžíce sezamových semínek nebo pár podrcených oříšků
  • 1/2 lžíce tmavého cukru (nejlépe Muscovado)
  • 1 lžičku kokosového oleje nebo másla

Postup

  1. Do menší zapékací mističky dejte jahody. Oslaďte je datlovým nebo jiným sirupem a promíchejte s chia semínky.
  2. Vyrobte si směs z myssli, sezamových nebo jiných semínek, případně oříšků, lehce oslaďte a přidejte trochu kokosového oleje nebo másla.
  3. Navršte na jahody a dejte zapéct na cca 25 min na 200 stupňů do trouby až povrch zezlátne.

Vynikající!

Sdílet recept myšičky na: 

Facebook
x.com
Pinterest

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

gooogle
Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor
Click Here

Další recepty na myšičce

Krémová polévka z pečených kaštanů

Jemná a přirozeně hustá krémová polévka, jejíž základ tvoří pečené kaštany. Budete překvapeni její jedinečnou chutí a sytostí. Skvělá lehká...

Bramborové placky s tuňákem a kukuřicí

Tyto placky jsou u nás doma hitovka. Ingredience mám na ně vždy doma. Vynikající jsou teplé s domácím dipem ze...

Vychytaný wrap s tuňákem – vhodný i s sebou do krabičky

Tento tuňákový wrap vás zaujme svojí šťavnatostí, vychytanou náplní i sytostí. Kromě kvalitního tuňáka obsahuje i sýr cottage, tedy i...

“Tataráček” z červené řepy

Červená řepa je úžasná zelenina, která může zazářit a nadchnout i ty, kteří by si o řepu jinak ani kolo...