Recept

Domácí ovesné sušenky přírodně slazené

Zdravé, bohaté na vlákninu, akorát sladké. Domácí sušenky s ovesnými vločkami, voňavé po mandlích a datlích. Oblíbí si malí i velcí :)

Novinky z myšičky

Nové recepty, tipy z praxe, moje doporučení

Různé druhy sušenek zkouším často. Občas se nechám inspirovat recepty v knihách nebo časopisech, občas vymýšlím a hňácám a přidávám ingredience podle zásob nebo nálady. To byl přesně případ těchto sušenek. Drží pěkně pohromadě, nedrobí se, takže jsou ideální k zabalení někam s sebou.

Budete potřebovat

  • 100 g jemných ovesných vloček
  • 80 g mouky (dala jsem 50 g cizrnové mouky a 30 g hladké mouky)
  • 2 lžíce kokosového oleje (nebo másla)
  • 1 celé vejce
  • 50 g datlové pasty (nebo jiného sladidla)
  • 50 g na jemno nasekaných mandlí
  • 1 lžíci medu
  • 1/2 lžičky bio kypřícího prášku do pečiva
  • 2 lžíce vody

Postup

  1. Všechny ingredience smíchejte dohromady a zpracujte v bochánek těsta, který nechte alespoň 15 minut “odležet”
  2. Z těsta odebírejte malé kousky a z každého vytvarujte kuličku menšího golfového míčku. Mělo by jich být 19 nebo 20.
  3. Kuličky přendejte na nepřilnavý plech nebo plech vyložený pečicím papírem a trochu je rozplácněte. Pomáhám si tou hladší plochou paličky na maso. Lze použít i skleničku.
  4. Pečte na 175 stupňů 15 – 20 minut.

A to je celé! Výhoda těchto sušenek je ta, že se povedou, ať je uděláte tlustší či tenčí. Nemusí být tedy “precizně” připravené, což znamená, že nám s nimi mohou pomáhat i děti (nebo chlapi) 🙂

Sdílet recept myšičky na: 

Facebook
x.com
Pinterest

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

gooogle
Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor
Click Here

Další recepty na myšičce

Krémová polévka z pečených kaštanů

Jemná a přirozeně hustá krémová polévka, jejíž základ tvoří pečené kaštany. Budete překvapeni její jedinečnou chutí a sytostí. Skvělá lehká...

Bramborové placky s tuňákem a kukuřicí

Tyto placky jsou u nás doma hitovka. Ingredience mám na ně vždy doma. Vynikající jsou teplé s domácím dipem ze...

Vychytaný wrap s tuňákem – vhodný i s sebou do krabičky

Tento tuňákový wrap vás zaujme svojí šťavnatostí, vychytanou náplní i sytostí. Kromě kvalitního tuňáka obsahuje i sýr cottage, tedy i...

“Tataráček” z červené řepy

Červená řepa je úžasná zelenina, která může zazářit a nadchnout i ty, kteří by si o řepu jinak ani kolo...