Recept

Celozrnná tortilla s vejcem jako svačina do školy

Někdy je potřeba, aby svačina pořádně zasytila. V tom případě by měla obsahovat bílkoviny, sacharidy, tuky i vlákninu. Pro tento případ se hodí tortilla, do které můžete schovat to, co by jinak z chleba vypadlo.

Novinky z myšičky

Nové recepty, tipy z praxe, moje doporučení

Nejčastější svačinou, kterou připravuji, je klasika “chleba s něčím”. Preferuji sýry, občas vysokoprocentní šunku. Aby to ale nebylo pořád to samé dokola, vsadím občas na tradiční “sendvič”, který děti baví. Jeho nevýhodou ale je, že má tendence se rozpadávat, pokud není připraven s rozmyslem a poctivě. Třeba taková kolečka na tvrdo uvařeného vejce v něm zrovna nedrží. Naštěstí tu ale máme tortillu.

Můžete ji sehnat v mnoha variantách. Pšeničnou bílou, kukuřičnou, celozrnnou… Když máte na výběr z více možností, vždy porovnejte složení a věřím, že poznáte, která bude lepší.

Výhodou tortilly je oproti sendviči to, že do ní můžete dát více náplně, hlavně tedy více zeleniny, která je zdrojem ochranných látek. Základem je připravit ji tak, aby držela pohromadě. K tomu stačí dodržet 4 věci.

  • Nepřeplnit ji ingrediencemi
  • Nepřehnat to s dresingem
  • Zapéct ji v sendvičovači nebo v panini grilu.
  • Dát ji do krabičky.

Taková tortilla vydrží i poctivou aktovkovou bitvu.

Tortilla na fotce je celozrnná. Potřela jsem ji lehce domácím dipem, který jsem připravila smícháním čerstvého smetanového sýra, hustého bílého jogurtu a zelených bylinek. Na to jsem do řady položila kolečka vejce uvařeného na tvrdo. Na to 2 proužky červené papriky a 2 listy římského salátu. Tortillu pak stačí zaspoda přehnout a stočit. Zapečením pak zajistíte, že se zpevní a nerozmotá 🙂

Součástí svačiny je i nakrájené jablko, ke kterému někdy přidám i 4 vlašské ořechy, a pití. Nejčastěji dávám obyčejnou vodu, kterou střídám s bylinkovými čaji. Pro období, kdy děti bývají více nachlazené volím heřmánkový čaj se lžičkou medu, což je lehce antibakteriální a lahodná kombinace.

Sdílet recept myšičky na: 

Facebook
x.com
Pinterest

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

gooogle
Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor
Click Here

Další recepty na myšičce

Krémová polévka z pečených kaštanů

Jemná a přirozeně hustá krémová polévka, jejíž základ tvoří pečené kaštany. Budete překvapeni její jedinečnou chutí a sytostí. Skvělá lehká...

Bramborové placky s tuňákem a kukuřicí

Tyto placky jsou u nás doma hitovka. Ingredience mám na ně vždy doma. Vynikající jsou teplé s domácím dipem ze...

Vychytaný wrap s tuňákem – vhodný i s sebou do krabičky

Tento tuňákový wrap vás zaujme svojí šťavnatostí, vychytanou náplní i sytostí. Kromě kvalitního tuňáka obsahuje i sýr cottage, tedy i...

“Tataráček” z červené řepy

Červená řepa je úžasná zelenina, která může zazářit a nadchnout i ty, kteří by si o řepu jinak ani kolo...