Recept

Vynikající a snadné knedlíčky do polévky

Když jsou nudle nuda, vyzkoušejte tyto domácí knedlíčky. Jsou jednoduché na přípravu a jejich chuť pozvedne kdejakou polévku.

Novinky z myšičky

Nové recepty, tipy z praxe, moje doporučení

Kdyby vám náhodou přišlo, že připravovat domácí knedlíčky do polévky je bůhvíjak složitá záležitost, tak tuto obavu okamžitě hoďte za hlavu.

Kdyby to bylo složité, tak to přes Myšičku neprojde. Pár minut práce a jakou parádu to v polévce nadělá.

Budete potřebovat

  • 120 g mouky (doporučuji půl na půl polohrubá a špaldová krupice, nebo jemně mletá celozrnná napůl s hrubou)
  • 1 celé vejce
  • 50 ml mléka (může být rostlinné)
  • 1 lžíci másla (cca 20 g)
  • Dle chuti na jemno nasekaná čerstvá petrželka (je super mít ji mraženou, když nená sezóna může být sušená)
  • Na ochucení sůl, případně směs soli a sušené zeleniny používané jako ochucovadlo, sušená petržel

Postup

  1. Všechny ingredience dejte do mističky a lžičkou do hladka rozmíchejte. Směs nesmí být ani moc říká, ani moc hutná, jednou zkusíte a vyladíte si, co je akorát.
  2. Nechte směs 5 minut odležet a lžičkou namočenou v horké vodě nabírejte rovnou z mističky knedlíčky a vkládejte do vroucí vody. Když nemáte zkušenost, nevařte rovnou v polévce, vroucí voda stranou je jistota …
  3. Knedlíčky vařte asi 5 minut, pomocí sítka je přendejte do hlubšího talíře.
  4. Každému pak do talíře dejte vhodnou porci.

TIPY

  • Knedlíčky se hodí do všech vývarů nebo polévek se zeleninou. Skvěle doplní jakoukoliv krémovou zeleninovou polévku. Chutnají v rajčatové, špenátové, celerové.
  • Nebojte se experimentovat. Místo hrubé mouky vyzkoušejte nějakou bezlepkovou. Třeba pohankovou krupici. Když do těsta nastrouháte trochu výrazného sýra, dostanou knedlíčky zase jiný šmrnc. Sýrové perfektně padnou třeba k celerovému krému.
  • Správnou konzistenci chytíte hned napoprvé, v nejhorším na druhý pokus. Poznáte ji snadno. Když budou mít tendence se rozpadat, těsto bylo moc řídké. Když zase budou zbytečně tuhé a nebudou jemné, přidejte příště trochu tekutiny.
  • Je možné je udělat v mnoha variantách. Když budete toužit po klasické necelozrnné chuti, použijte obyčejnou bílou mouku v bio kvalitě.
  • Knedlíčky lze připravit i jako čistě celozrnné, nemusíte se ale omezovat jen na pšeničnou nebo špaldovou mouku. Vyzkoušejte třeba ovesnou. Je na knedlíčky jak dělaná!

Ať se povedou a dejte mi vědět, s jakou polévkou jste je zkusili a zda to prošlo 🙂 Hodí se do vývaru nebo klidně do této česnečky

Sdílet recept myšičky na: 

Facebook
x.com
Pinterest

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

gooogle
Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor
Click Here

Další recepty na myšičce

Krémová polévka z pečených kaštanů

Jemná a přirozeně hustá krémová polévka, jejíž základ tvoří pečené kaštany. Budete překvapeni její jedinečnou chutí a sytostí. Skvělá lehká...

Bramborové placky s tuňákem a kukuřicí

Tyto placky jsou u nás doma hitovka. Ingredience mám na ně vždy doma. Vynikající jsou teplé s domácím dipem ze...

Vychytaný wrap s tuňákem – vhodný i s sebou do krabičky

Tento tuňákový wrap vás zaujme svojí šťavnatostí, vychytanou náplní i sytostí. Kromě kvalitního tuňáka obsahuje i sýr cottage, tedy i...

“Tataráček” z červené řepy

Červená řepa je úžasná zelenina, která může zazářit a nadchnout i ty, kteří by si o řepu jinak ani kolo...