Recept

Tagliatelle s kuřecím masem a pečenou kořenovou zeleninou

Když se kořenová zelenina upeče společně s masem, získá atraktivní chuť. Pak už jen stačí obsah pekáčku smíchat s těstovinami a rozhodně se nemusíte bát jalové chuti :)

Novinky z myšičky

Nové recepty, tipy z praxe, moje doporučení

Kořenovou zeleninu musím mít doma pořád. Vyrábím z ní polévky, pomazánky, saláty, peču ji, restuji a tak bych mohla dál a dál pokračovat. Když chci, aby měla šmrnc, peču ji v troubě. Někdy s masem, někdy bez masa. Díky své “pevnosti” je pro takovou úpravu ideální.

Záměrně jsem nepsala, kolik čeho přesně budete potřebovat, protože to je jedno, zda dáte více či méně zeleniny. Můžete připravit do menšího pekáčku, ale i do velkého a téměř bez práce tak nakrmit početnou rodinu. Balení těstovin “tagliatelle” vždy uvařím celé a když zbyde, jakože zbyde, tak se typově hodí třeba na nudle s mákem … K sehnání je dnes i spousta čerstvých chlazených těstovin za přijatelnou cenu, které jsou chuťově ještě atraktivnější.

Budete potřebovat

  • Těstoviny (nejlépe tagliatelle, široké nudle)
  • Kuřecí stehna
  • Kořenovou zeleninu (mrkev, pastinák, celer)
  • Koření na maso i zeleninu (sůl, drcený kmín, sušené bylinky nebo směs oblíbeného koření)
  • Olivový olej
  • Trochu vody na podlití

Postup

  1. Dno pekáče vytřete trochou oleje a naskládejte do něj ochucená kuřecí stehna.
  2. Do vzniklého prostoru mezi stehny i na ně naskládejte větší kousky (špalíčky) kořenové zeleniny, kterou jste předtím promíchali s trochou olivového oleje a ochutili oblíbeným kořením. Skvělé je třeba provensálské nebo různé směsi s kmínem, cibulí, česnekem, paprikou atd.
  3. Podlijte trochou vody (opravdu jen decentně) a pečte na 190 stupňů do upečení masa, tedy asi hodinu. Můžete zvolit i formu pomalého pečení a péct na méně stupňů delší dobu.
  4. V průběhu pečení sem tam polijte maso i zeleninu vzniklou šťávou.
  5. Maso i zeleninu vyndejte a do vzniklého výpeku přihoďte uvařené těstoviny a lehce promíchejte. Hotovo 🙂

TIP

Dospělým můžete servírovat celé kuřecí stehno a vedle hromádku zeleniny a těstovin. Dětem je praktičtější vše smíchat dohromady. Kořenovou zeleninu nakrájete na kousky, jedno kuřecí stehno oberte a maso nakrájejte na malé kostičky.

Na talíři každému ozdobte zelenou patrželkou, v zimě bylinkami “z parapetu”

Sdílet recept myšičky na: 

Facebook
x.com
Pinterest

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

gooogle
Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor
Click Here

Další recepty na myšičce

Krémová polévka z pečených kaštanů

Jemná a přirozeně hustá krémová polévka, jejíž základ tvoří pečené kaštany. Budete překvapeni její jedinečnou chutí a sytostí. Skvělá lehká...

Bramborové placky s tuňákem a kukuřicí

Tyto placky jsou u nás doma hitovka. Ingredience mám na ně vždy doma. Vynikající jsou teplé s domácím dipem ze...

Vychytaný wrap s tuňákem – vhodný i s sebou do krabičky

Tento tuňákový wrap vás zaujme svojí šťavnatostí, vychytanou náplní i sytostí. Kromě kvalitního tuňáka obsahuje i sýr cottage, tedy i...

“Tataráček” z červené řepy

Červená řepa je úžasná zelenina, která může zazářit a nadchnout i ty, kteří by si o řepu jinak ani kolo...