Tento nápad, jak využít ovesnou kaši vznikl náhodou, když jsem přemýšlela, jak udělat zdravé muffiny, které nebudou mít “jalovou” chuť, budou obsahovat pomalé sacharidy i vlákninu z ovoce a zeleniny.
Moučníky s klasickými ovesnými vločkami dělám pravidelně, osvědčilo se mi ale pro obměnu využít místo vloček různé ochucené myssli s ovocem, oříšky, čokoládou nebo suchou směs na kaši, která je chuťově zajímavá a obsahuje i sušené mléko.
Budete potřebovat
(Na 12 muffinů)
80 g mouky (použila jsem celozrnnou špaldovou)
2 pytlíky snídaňové kaše (120g suché směsi, použila jsem – Ovesnou kaši Dr.Oetker s rakytníkem)
2 vejce
250 ml vody
70 ml řepkového oleje
1 jablko (150 g)
1 malou mrkev (50 g)
50 g přírodního cukru
1 bio kypřící prášek do pečiva
1/4 lžičky skořice
Postup
Suchou směs na kaši zalijte hrnkem vody a nechte pár minut nabobtnat.
Přidejte mouku, ušlehaná vejce s cukrem, olej, na hrubo nastrouhané jablko, na jemno nastrouhanou mrkev a kypřící prášek do pečiva. Pro aromatičtější chuť můžete přidat skořici.
Směsí naplňte papírové nebo silikonové košíčky. Já používám speciální plech na muffiny, kde jich je přesně 12.
Pečte na 180 stupňů
Muffiny drží pohromadě, nedrobí, jsou extra vláčné a hutné, takže zasytí a dodají tělu spoustu živin.
Je to pro mě způsob, jak si kaši “zabalit” na cestu.