Zapečené špaldové palačinky s tvarohem

Upéct na pánvi palačinku, namazat, stočit a sníst. Ono to ale může pokračovat i dál – vyskládat do pekáčku, zalít a zapéct v troubě. Výborné …
Vesnický nákyp s červenou čočkou

Výborný nákyp, který snese mnoho variant. Je ukázkou nízkorozpočtového zdravého jídla, když se ovšem zadaří, můžete si přilepšit sýrem 😉
Pečené batáty – zdravé a rychlé na přípravu

Batáty můžete použít stejně jako brambory. Vyrobit z nich kaši, placky, skvělé jsou pečené. Lze si je velmi snadno oblíbit díky jejich jedinečné chuti.
Vafle ze zakysané smetany – jednoduché, rychlé, vláčné

Snadný recept na vafle, které mají výbornou konzistenci.
I kdybyste je udělali jako čistě celozrnné, pořád budou jemné a vláčné.
Brokolicové pesto

Všichni známe bazalkové pesto. Nebo také pesto ze sušených rajčat. Těch dalších variant co ale existuje! Začněme třeba brokolicovým…
Celozrnné těstoviny s hlívou – do 15 minut na talíři

Hlíva ústřičná je známá především díky příznivým účinkům na imunitní systém. Navíc skvěle chutná, třeba takto jednoduše s těstovinami.
Rajská omáčka s pečenými masovými kuličkami

Voňavá hustá rajská omáčka bez mouky a k ní pečené masové kuličky, které jsou šťavnaté a měkké.
Quiche s uzeným lososem – vynikající slaný koláč

Domácí křehké těsto ze špaldové mouky a výrazná vláčná náplň, v které dominuje jedinečná chuť uzeného lososa.
Domácí knedlíčky s lahůdkovým droždím – do jakékoliv polévky

Zkuste místo nudlí polévku vylepšit těmito knedlíčky. Jejich příprava je jednoduchá, hodí se do vývaru, rajčatové polévky i zeleninových krémů.
Ryba v sezamu pečená v troubě

Pokud máte chuť na křupavé rybí filety a přitom nestojíte o odér z přepáleného oleje, zkuste je obalené upéct v troubě. Sezamová semínka jídlu dodají zase nový rozměr.
Hustá zeleninová česnečka

Něco mezi česnečkou a bramboračkou, opravdu hodně voňavá polévka, která zahřeje a obsahuje spoustu živin, obzvlášť, když nešetříte na bylinkách.
Gulášovka z mletého masa s mrkví – zcela bez mouky

Variace na gulášovku z mletého masa. Pórek a mrkev polévku odlehčí, navíc se zcela obejdete bez mouky.
Zmrzlinový dezert z banánu – neuvěřitelně jednoduchý

Lahodná krémová zmrzlina, jejíž základ tvoří banán. V jednoduchosti je krása 🙂
Domácí ovesné sušenky

Není nad to mít dobrý recept na domácí sušenky. Potěší, když máte chuť na něco sladkého, nebo chcete pro děti zdravější alternativu průmyslově vyráběných sušenek.
Celozrnné palačinky s výživnou náplní

Dejme palačinkám úplně jiný rozměr. S výživnou špenátovou náplní, která neteče, a jemnou mozarellou jsou báječné.
Jednoduchý boršč – do 30 minut hotový

Přípravou boršče můžete, ale nemusíte trávit mládí v kuchyni.
Zkuste ho podle tohoto jednoduchého postupu. Když budete rychle škrábat a krájet, budete brzy jíst 🙂
Halušky s bryndzou, špenátem a čerstvými bylinkami

Když to přeženete s porcí, tak jsou halušky docela těžké jídlo. Proto je občas kombinuji se zeleninou, která celé jídlo odlehčí. Zrovna špenát se k bryndze hodí skvěle.
Ředkvičková smaženice

Tepelně upravené ředkvičky? Možná nezvyk, ale rozhodně překvapí výbornou chutí.
Pohanková polévka se zeleninou – jednoduchá a rychlá

Stačí mít doma pár lžic pohanky, trochu kořenové zeleniny a během chvíle je hřejivá polévka na světě. Polévku budete mít hotovou do 20 minut.
Jemná cizrnová pomazánka – vhodná pro děti

Varianta cizrnové pomazánky, která by měla díky své jemné chuti projít i u menších dětí.