Hlívu ústřičnou (vanička koupená v obchodě asi na 2 porce)
Cibuli
Řepkový olej
Oblíbený sýr (dala jsem goudu, lze i grana paddano, roquefort apod.)
Česnek dle chuti (na 2 porce asi 2 stroužky)
Na dochucení sůl, pepř, drcený kmín
Čerstvé zelené bylinky
Postup
Na oleji orestujte nakrájenou cibuli, po chvíli přidejte na kousky pokrájenou či natrhanou hlívu. Ty tvrdší konce nepoužívejte.
Ochuťte solí, pepřem, drceným kmínem a restujte pár minut, až bude hlíva měkká.
Ke konci k hlívě nastrouhejte oblíbený sýr a promíchejte. Do směsi lze přidat 1 lžíci vody z těstovin, která vše spojí.
Smíchejte důkladně s uvařenými celozrnnými těstovinami a posypte čerstvými bylinkami.
TIP
Jakmile to půjde, každé jídlo obohacujte čerstvými bylinkami. Jsou silně zásadité a tělu prospívají díky koktejlu fytochemických látek. Každá bylinka navíc zlepšuje stravitelnost jídla.