Abyste si pochutnali na krémovém zmrzlinovém dezertu, nemusíte do sebe nutně dostat 2 deci smetany. Stačí rozmixovat zmrzlý banán a zdravé hřešení může začít.
Budete potřebovat
Banány
Trochu smetany nebo jogurtu nebo mandlového mléka na zjemnění
Med
Kakao
Postup
Banány oloupejte, překrojte na špalíčky a dejte zmrznout do mrazáku nejlépe na několik hodin nebo přes noc.
Rozmixujte je v malém robotu do hladka, dle množství banánů lehce zjemněte trochou smetany nebo jogurtu.
Decentně oslaďte dle chuti, přidejte kakao a znovu promixujte. Hotovo.
Pokud banány nebyly úplně zmrzlé a místo zmrzliny máte spíše ledový dezert, tak jej strčte opět na chvíli do mrazáku a sem tam promíchejte.
Další varianty
Zmrzlý rozmixovaný banán je základ, který dále snese opravdu hodně. Třeba jahody, trochu arašídového másla, sezamovou pastu tahini, hořkou čokoládu, skořici, oříšky, vanilkový extrakt atd.
Takže šup s banánem do mrazáku nejlépe přes noc a druhý den už je příprava otázkou 2 minut 🙂