Můžete si ji samozřejmě udělat více řídkou, níže je rozpis na takovou hustější variantu. Dala jsem hodně majoránky, ale i tymiánu, který obvykle dávám do cibulačky 🙂
Budete potřebovat
200 g zeleninové směsi (použila jsem mraženou, kde byla i brokolice)
4 až 5 brambor dle velikosti
1 cibuli
1 lžíci celozrnné mouky (lze vynechat)
1,5 l vody nebo vývaru (dále dle potřeby)
česneku kolik kdo snese (2-5 stroužků)
zelené bylinky (majoránka, trochu tymiánu, pažitka, oregano)
Postup
Na oleji orestujte nakrájenou cibuli, poprašte lžící mouky, chvíli míchejte.
Zalijte vývarem a přidejte na drobno nakrájenou zeleninu a nakrájené brambory.
Ochuťte 3 stroužky česneku a majoránkou. Vařte do změknutí brambor.
Asi 2 minuty před koncem varu polévku párkrát “prošťouchněte”, aby se některé brambory rozpadly na menší kousky. Zároveň ještě dolaďte dalším česnekem a zelenými bylinkami a už jen krátce provařte.
TIP
Na polévku můžete použít libovolnou mraženou zeleninu. Já jsem si odsypala asi 200g, propláchla jsem ji teplou vodou, aby trochu povolila a rozsekala na menší kousky pomocí malého robotu. Otázka minuty a zelenina do polévky je připravená. Pokud byste chtěli jen kořenovou zeleninu, lze pro rychlost využít směs “pod svíčkovou”. Já jsem měla tentokrát v mrazáku takovou, která obsahovala i květák a brokolici.