Recept

Hustá zeleninová česnečka

Něco mezi česnečkou a bramboračkou, opravdu hodně voňavá polévka, která zahřeje a obsahuje spoustu živin, obzvlášť, když nešetříte na bylinkách.

Novinky z myšičky

Nové recepty, tipy z praxe, moje doporučení

Můžete si ji samozřejmě udělat více řídkou, níže je rozpis na takovou hustější variantu. Dala jsem hodně majoránky, ale i tymiánu, který obvykle dávám do cibulačky 🙂

Budete potřebovat

  • 200 g zeleninové směsi (použila jsem mraženou, kde byla i brokolice)
  • 4 až 5 brambor dle velikosti
  • 1 cibuli
  • 1 lžíci celozrnné mouky (lze vynechat)
  • 1,5 l vody nebo vývaru (dále dle potřeby)
  • česneku kolik kdo snese (2-5 stroužků)
  • zelené bylinky (majoránka, trochu tymiánu, pažitka, oregano)

Postup

  1. Na oleji orestujte nakrájenou cibuli, poprašte lžící mouky, chvíli míchejte.
  2. Zalijte vývarem a přidejte na drobno nakrájenou zeleninu a nakrájené brambory.
  3. Ochuťte 3 stroužky česneku a majoránkou. Vařte do změknutí brambor.
  4. Asi 2 minuty před koncem varu polévku párkrát “prošťouchněte”, aby se některé brambory rozpadly na menší kousky. Zároveň ještě dolaďte dalším česnekem a zelenými bylinkami a už jen krátce provařte.

TIP

Na polévku můžete použít libovolnou mraženou zeleninu. Já jsem si odsypala asi 200g, propláchla jsem ji teplou vodou, aby trochu povolila a rozsekala na menší kousky pomocí malého robotu. Otázka minuty a zelenina do polévky je připravená. Pokud byste chtěli jen kořenovou zeleninu, lze pro rychlost využít směs “pod svíčkovou”. Já jsem měla tentokrát v mrazáku takovou, která obsahovala i květák a brokolici.

Sdílet recept myšičky na: 

Facebook
x.com
Pinterest

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

gooogle
Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor
Click Here

Další recepty na myšičce

Krémová polévka z pečených kaštanů

Jemná a přirozeně hustá krémová polévka, jejíž základ tvoří pečené kaštany. Budete překvapeni její jedinečnou chutí a sytostí. Skvělá lehká...

Bramborové placky s tuňákem a kukuřicí

Tyto placky jsou u nás doma hitovka. Ingredience mám na ně vždy doma. Vynikající jsou teplé s domácím dipem ze...

Vychytaný wrap s tuňákem – vhodný i s sebou do krabičky

Tento tuňákový wrap vás zaujme svojí šťavnatostí, vychytanou náplní i sytostí. Kromě kvalitního tuňáka obsahuje i sýr cottage, tedy i...

“Tataráček” z červené řepy

Červená řepa je úžasná zelenina, která může zazářit a nadchnout i ty, kteří by si o řepu jinak ani kolo...