Recept

Halušky s bryndzou, špenátem a čerstvými bylinkami

Když to přeženete s porcí, tak jsou halušky docela těžké jídlo. Proto je občas kombinuji se zeleninou, která celé jídlo odlehčí. Zrovna špenát se k bryndze hodí skvěle.

Novinky z myšičky

Nové recepty, tipy z praxe, moje doporučení

Mnoho lidí kupuje halušky jako polotovar. Lze je sehnat v prášku, hotové vakuované nebo v pytlíku mražené. Nejlepší a nejlevnější variantou je ale udělat si halušky doma. Stačí mít moučné brambory, mouku, sítko na halušky a určitě se povedou.

Budete potřebovat

  • HALUŠKY
  • Na špenát – listový špenát čerstvý nebo mražený,cibuli, polentu na zahuštění, trochu smetany nebo mléka, sůl, případně 1 stroužek česneku
  • BRYNDZU (dala jsem 2 balíčky, celkem tedy 300g)
  • 1 kelímek bílého jogurtu
  • K podávání čerstvé bylinky

Postup

  1. Připravte si domácí halušky. Není to nic složitého.

  2. Příprava domácího špenátu Na oleji si orestujte nakrájenou cibuli, přidejte listy špenátu, ochuťte a míchejte. Aby měl špenát hutnější konzistenci, přidejte k němu lžíci instantní polenty, která ho zahustí. Špenát lze ke konci zjemnit trochou smetany, pokud požadujete hladkou konzistenci, projeďte ho tyčovým mixérem, jak jsem to udělala já.

  3. Horké halušky smíchejte s bryndzou a bílým jogurtem. Pokud by nebyly vláčné, můžete přidat pár lžic vody, ve které se vařily halušky.

  4. Smíchejte se špenátem, nebo špenát dejte jen navrch a bohatě ozdobte čerstvými bylinkami. Například pažitkou a majoránkou.

TIP

Mladší dcera halušky nechtěla, bryndza jí nechutnala. Z připraveného a rozmixovaného špenátu jsem jí tedy operativně vyrobila krémovou špenátovou polévku. Naběračku špenátu jsem dala do menšího rendlíku, přidala žloutek, zjemnila smetanou a pochutnala si 😉

Sdílet recept myšičky na: 

Facebook
x.com
Pinterest

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

gooogle
Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor
Click Here

Další recepty na myšičce

Krémová polévka z pečených kaštanů

Jemná a přirozeně hustá krémová polévka, jejíž základ tvoří pečené kaštany. Budete překvapeni její jedinečnou chutí a sytostí. Skvělá lehká...

Bramborové placky s tuňákem a kukuřicí

Tyto placky jsou u nás doma hitovka. Ingredience mám na ně vždy doma. Vynikající jsou teplé s domácím dipem ze...

Vychytaný wrap s tuňákem – vhodný i s sebou do krabičky

Tento tuňákový wrap vás zaujme svojí šťavnatostí, vychytanou náplní i sytostí. Kromě kvalitního tuňáka obsahuje i sýr cottage, tedy i...

“Tataráček” z červené řepy

Červená řepa je úžasná zelenina, která může zazářit a nadchnout i ty, kteří by si o řepu jinak ani kolo...