Pokud vám chutná brokolice, tak vás v této podobě nemůže zklamat. V kombinaci s kešu ořechy, lahodným sýrem, zelenými bylinkami a olivovým olejem je báječná.
Počítejte s jednou brokolicí na 2 porce.
Budete potřebovat
1 brokolici
1/2 hrnku kešu ořechů
1/4 hrnku panenského olivového oleje
100g tvrdého sýra (Grana padano, parmazán, lze i chedar)
Zelené bylinky dle chuti (bazalka, petržel, pažitka, řeřicha apod.)
1 stroužek česneku
Trochu vody z těstovin
Na dochucení sůl, pepř, citrnovou šťávu
Postup
Kešu ořechy ideálně na pár hodin předem namočte do vody, aby změkly. Pokud to nevyjde, nevadí. V malém sekáčku je rozemelte na jemno.
Brokolici rozdělte na růžičky a krátce připravte nad párou nebo duste v troše vody. Brokolice musí zůstat pevná na skus a krásně zelená.
Nastrouhejte si na jemno oblíbený sýr, hodí se nějaký výraznější, aby jídlu dodal chuť.
Přidejte olivový olej, oblíbené zelené bylinky a pak už vše jen krátce promixujte dohromady, ochuťte česnekem, solí, pepřem a citronovou šťávou.
Pokud by pesto bylo moc hutné, lze jej zředit pár lžícemi vody, ve které se vařily těstoviny.
Ve větší míse promíchejte s horkými těstovinami, nejlépe se hodí tagliatelle.
TIP
Široké nudle tagliatelle můžete sehnat v mnoha podobách. Vyzkoušela jsem bylinkové i celozrnné špaldové. Výborné!
Pokud jste v nějakém redukčním režimu, doporučuji zvolit celozrnné těstoviny a menší množství oleje.
A když by náhodou nějaké pesto zbylo, namažte ho vychlazené jako pomazánku třeba do sendviče. Kombinovat se dá s čímkoliv.