Recept

Gulášovka z mletého masa s mrkví – zcela bez mouky

Variace na gulášovku z mletého masa. Pórek a mrkev polévku odlehčí, navíc se zcela obejdete bez mouky.

Novinky z myšičky

Nové recepty, tipy z praxe, moje doporučení

S masem doma zas až tak často nepracuju. Když si ale uvědomím, co dělám z hovězího mletého, tak jsou to nejčastěji domácí burgery, boloňské lasagne, chilli con carne nebo tato gulášovka. A když už, tak do velkého hrnce, ať je na dva dny 🙂

Budete potřebovat

  • 500 g mletého hovězího masa
  • 1,2 kg brambor
  • 3 větší mrkve
  • 1 pórek
  • Řepkový olej
  • 2 rajčata
  • 1 lžíci sladké červené papriky (koření)
  • Na dochucení majoránku, drcený kmín, česnek, sůl, případně bio bujón, lze i pyramidku s kořením na vývar
  • cca 1,5 litru vody

Postup

  1. Na oleji pozvolna orestujte pórek, až změkne a rozvoní se, přidejte mleté maso, míchejte, restujte. Přidejte na kostičky nakrájená rajčata (nebo lžíci rajčatové pasty), mletou červenou papriku, drcený kmín, ochuťte solí, případně bio bujónem.
  2. Zalijte asi 1,5 l vody a vhoďte na kolečka nakrájenou mrkev. Vařte do změknutí masa. Použila jsem papiňák a nechala jsem tam maso asi 25 minut.
  3. Když je maso měkké, přidejte na kostičky nakrájené brambory a jednu velkou na velmi jemno nastrouhanou bramboru, která polévku lehce zahustí.
  4. Ochuťte česnekem a vařte do změknutí brambor.

TIP

  • Polévku můžete udělat více masovou nebo více mrkvovou, obě varianty jsou dobré.

  • Na závěr do polévky přidejte ještě hrstku čerstvé majoránky

Sdílet recept myšičky na: 

Facebook
x.com
Pinterest

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

gooogle
Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor
Click Here

Další recepty na myšičce

Krémová polévka z pečených kaštanů

Jemná a přirozeně hustá krémová polévka, jejíž základ tvoří pečené kaštany. Budete překvapeni její jedinečnou chutí a sytostí. Skvělá lehká...

Bramborové placky s tuňákem a kukuřicí

Tyto placky jsou u nás doma hitovka. Ingredience mám na ně vždy doma. Vynikající jsou teplé s domácím dipem ze...

Vychytaný wrap s tuňákem – vhodný i s sebou do krabičky

Tento tuňákový wrap vás zaujme svojí šťavnatostí, vychytanou náplní i sytostí. Kromě kvalitního tuňáka obsahuje i sýr cottage, tedy i...

“Tataráček” z červené řepy

Červená řepa je úžasná zelenina, která může zazářit a nadchnout i ty, kteří by si o řepu jinak ani kolo...