Recept

Vafle ze zakysané smetany – jednoduché, rychlé, vláčné

Snadný recept na vafle, které mají výbornou konzistenci. I kdybyste je udělali jako čistě celozrnné, pořád budou jemné a vláčné.

Novinky z myšičky

Nové recepty, tipy z praxe, moje doporučení

Není vafle jako vafle. Chce to ten správný recept. A když je navíc jednoduchý, o to lépe. Během chvíle pak můžete vykouzlit královskou sladkou snídani. Pak už je jen na Vás, zda to zazdíte nutellou nebo se rozhodnete pro zdravější variantu a doladíte vafle poctivým jogurtem a sezonním ovocem.

Budete potřebovat

1 hrnek = 250ml

  • 1,5 hrnku mouky (dala jsem 1 hrnek celozrnné špaldové a půl hrnku polohrubé)
  • 1 hrnek zakysané smetany (kelímek 200g)
  • 2 vejce
  • 1/4 hrnku povoleného másla (70g)
  • 2 lžičky vanilkového extraktu nebo 1 BIO vanilkový cukr
  • 2 lžíce přírodního cukru (případně jiné alternativní sladidlo)
  • 1 lžičku bio kypřícího prášku do pečiva bez fosfátů

Postup

  1. Vyšlehejte vejce s cukrem a máslem.
  2. Přidejte všechny ostatní ingredience a vyšlehejte hutné nadýchané těsto.
  3. Pokud je třeba, vaflovač mašlovačkou vytřete vhodným tukem, třeba kokosovým, a dle velikosti formy pomocí lžíce vlijte těsto. Já dávám na každou čtvercovou vafli 2 lžíce těsta.
  4. Pak už jen potírejte a zdobte, čím jen chcete. Bohatě stačí selský jogurt ochucený lžičkou domácí zavařeniny a libovolné ovoce.

TIP

Vafle můžete udělat jako čistě celozrnné nebo napůl bezlepkové. Druhá varianta je vhodnější pro menší děti nebo lidi, kteří celozrnnou mouku z jakéhokoliv důvodu nemohou. V prodejnách zdravé výživy můžete sehnat celou řadu bezlepkových mouk – kukuřičnou, jáhlovou, pohankovou apod.

Sdílet recept myšičky na: 

Facebook
x.com
Pinterest

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

gooogle
Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor
Click Here

Další recepty na myšičce

Krémová polévka z pečených kaštanů

Jemná a přirozeně hustá krémová polévka, jejíž základ tvoří pečené kaštany. Budete překvapeni její jedinečnou chutí a sytostí. Skvělá lehká...

Bramborové placky s tuňákem a kukuřicí

Tyto placky jsou u nás doma hitovka. Ingredience mám na ně vždy doma. Vynikající jsou teplé s domácím dipem ze...

Vychytaný wrap s tuňákem – vhodný i s sebou do krabičky

Tento tuňákový wrap vás zaujme svojí šťavnatostí, vychytanou náplní i sytostí. Kromě kvalitního tuňáka obsahuje i sýr cottage, tedy i...

“Tataráček” z červené řepy

Červená řepa je úžasná zelenina, která může zazářit a nadchnout i ty, kteří by si o řepu jinak ani kolo...