Tohle extra jednoduché jídlo se nezdá! Ideální třeba pro Ty, kteří by do sebe svazek ředkviček jen tak nedostali. Chuť ředkviček je po orestování jemná, kombinace s vejci jim sedí. Slovo “smaženice” berte s rezervou, ale když může existovat houbová smaženice, tak proč ne ředkvičková 🙂
Budete potřebovat
Na 1 sytou porci
1 menší cibuli
1 svazek ředkviček
2 vejce
Řepkový olej nebo přepuštěné máslo
Na dochucení sůl, pepř, drcený kmín, případně houbové koření
Postup
Na oleji orestujte nakrájenou cibuli, po chvíli přidejte na kolečka nakrájené ředkvičky a na mírném plameni restujte pár minut do změknutí. Pokud chcete ředkvičky hodně měkké, můžete dát na pánev pokličku.
Ochuťte solí, pepřem, drceným kmínem a vlijte vejce. Míchejte, dokud vejce nebudou hotová, hlavně je nevysušit 🙂
To je vše, opravdu rychlovka. Podávat můžete s chlebem a zeleninou, nebo vařenými brambory. Celé jídlo ještě posypte oblíbenými čerstvými bylinkami, třeba pažitkou nebo řeřichou.