Recept

Jemná cizrnová pomazánka – vhodná pro děti

Varianta cizrnové pomazánky, která by měla díky své jemné chuti projít i u menších dětí.

Novinky z myšičky

Nové recepty, tipy z praxe, moje doporučení

Pro sebe ráda připravuji tradiční pomazánku z cizrny “hummus”. Chutě, které na ní dospělí ocení, ale malé děti nadchnout nemusí… Proto jsem pro ně připravila tuto jednoduchou pomazánku, která je ale zároveň výživná. Na jemno nakrájená okurka v pomazánce hezky křupe a dodá jí svěžest.

Okurka ale obsahuje velké množství vody, kterou brzy začne pouštět, proto je dobré toto zeleninové vytunění použít ve chvíli, kdy se dílo chystáte rovnou sníst 🙂

Budete potřebovat

  • 100 g uvařené cizrny
  • 1 kostičku přírodního sýra typu gervais (cca 100 g)
  • 1 lžíci řepkového oleje lisovaného za studena
  • 2 lžíce sušených pšeničných klíčků
  • 10cm kousek okurky nakrájený na malé kostičky (dle chuti)
  • Na dochucení sůl, citronová šťáva

Postup

  1. Uvařenou cizrnu rozmixujte spolu se žervé a lžící oleje na pastu.
  2. Dochuťte pomocí soli a citronové šťávy.
  3. Smíchejte se sušenými pšeničnými klíčky, nakonec lehce vmíchejte na drobno nakrájenou a lehce vody zbavenou okurku.
  4. Ihned mažte na chleba nebo opečené tousty.

TIP

  • Pokud chcete pomazánku uchovávat do druhého dne, tak místo okurky použijte jinou zeleninu, třeba orestovanou cuketu. Nebude pak pouštět vodu a pomazánka bude dobrá i druhý den.
  • Další variantou je připravit jen základní pastu z cizrny a žervé a zeleninou obložit až při podávání.
  • Cizrnu si sama vařím doma, je to jednoduché a levné, pro rychlou potřebu lze však mít doma v zásobě hotovou konzervovanou cizrnu, kterou seženete v supermarketech i zdravých výživách.

Pomazánka u nás doma prošla jak u malých, tak velkých. Namazala jsem ji na opečený toust.

Sdílet recept myšičky na: 

Facebook
x.com
Pinterest

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

gooogle
Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor
Click Here

Další recepty na myšičce

Krémová polévka z pečených kaštanů

Jemná a přirozeně hustá krémová polévka, jejíž základ tvoří pečené kaštany. Budete překvapeni její jedinečnou chutí a sytostí. Skvělá lehká...

Bramborové placky s tuňákem a kukuřicí

Tyto placky jsou u nás doma hitovka. Ingredience mám na ně vždy doma. Vynikající jsou teplé s domácím dipem ze...

Vychytaný wrap s tuňákem – vhodný i s sebou do krabičky

Tento tuňákový wrap vás zaujme svojí šťavnatostí, vychytanou náplní i sytostí. Kromě kvalitního tuňáka obsahuje i sýr cottage, tedy i...

“Tataráček” z červené řepy

Červená řepa je úžasná zelenina, která může zazářit a nadchnout i ty, kteří by si o řepu jinak ani kolo...