Variant, jak připravit toto sladké jídlo je opravdu mnoho. Můžete ho vyrobit více či méně sladké, více či méně celozrnné nebo bezlepkové, více či méně tučné. Krásně mi prošla i varianta bez mléka, kdy jsem jako alternativu zkusila rostlinné mléko mandlové.
Bylo docela náročné o dvacátédruhé ignorovat tento voňavý pekáček. Jsou totiž dobré i studené, a jak! Naštěstí vyhrálo “Ráno moudřejší večera” 🙂
**Na tvarohovou náplň **
**Na zálivku **
Tuk a strouhanku do pekáčku (dala jsem kukuřičnou)
Poprvé jsem pekla 20 minut a pak ještě na 5 minut zapla tubrogril. To už bylo moc, palačinky pak byly na porvrchu tužší a špatně se krájely. Doporučuji tedy nepřepéct.
Palačinky můžete připravit na mnoho způsobů. Dělám je pokaždé jinak. Klasickou bílou mouku ale vždy obohacuji nějakou jinou (celozrnnou, pohankovou, kukuřičnou, někdy přidávám i sušené pšeničné klíčky, drcené lněné semínko). Zde je recept na POHANKOVÉ PALAČINKY
Čtvrtka pekáčku nám doma zůstala do druhého dne a chutnají výborně i studené 🙂
Sdílet recept myšičky na: