Na dochucení sůl nebo trochu sypkého bio bujónu (půl lžičky)
Jemně nasekanou petržel (lze vynechat)
Postup
Všechny ingredience na knedlíčky smíchejte a vyrobte středně husté těstíčko. To pomocí lžičky namočené do horké vody z misky nabírejte a ponořte do vroucí vody nebo vývaru.
Knedlíčky určitě musí vyplavat na povrch. Doba varu je asi 5 minut. Pokud by byly knedlíčky příliš tuhé, těsto příště malinko zřeďte a naopak.
Pokud knedlíčky dělám do vývaru, tak je vařím rovnou ve vývaru, protože už si sem jistá jejich konzistencí.
Ve všech ostatních případech knedlíčky vařte ve vroucí vodě, tu pak slijte a hotové knedlíčky vkládejte do oblíbených polévek místo běžných zavářek.
U nás doma moc oblíbené, vylepší jakoukoliv polévku. Pokud byste nechtěli tak velké, jako jsou na fotce, můžete udělat i malinké třeba pomocí sítka na halušky.