Flíčky se zelím

Šťavnaté flíčky se zelím, to je klasika. Stačí někde ulovit hlávku zelí, koupit kvalitní vaječné flíčky, nabrousit nůž a vše je připraveno. Jednoduché, chutné…🙂
Ricottová pomazánka s pikantním ajvarem – na tousty nebo k bramborám na loupačku

Tato pomazánka je výborná nejen na pečivo, ale také na křupavé tousty či k bramborám na loupačku.
Zeleninové špízy jako příloha

Zeleninové špízy je super nápad, jak sníst zeleninu a zároveň vyrobit pěkně vypadající přílohu. Příprava je snadná a raz dva hotová…
Rizoto s tofu, zeleninou a červenou quinoou

Pro pestrost jídelníčku je vhodné střídat různé druhy obilovin. Netradiční červená quinoa se výborně hodí k obohacení rizota. Spolu s tofu pak v jídle zajistí bohatou porci bílkovin.
Kuřecí řízky naložené v jogurtové marinádě – pečené v troubě

Bezpracná příprava masa. Kořeněná jogurtová marináda masu dodá zajímavou chuť i šťavnatost. Vše se peče v troubě samo bez starostí…
Falešná humrová pomazánka

Rybí pomazánka nemusí být jen ze sardinek. Výborně poslouží i čerstvý rybí filet. Když se správně ochutí a spojí s kořenovou zeleninou, připomíná známou humrovou pomazánku.
Těstovinový salát s opečeným tofu a bylinkovým pestem

Nápad na sytý a barevný salát v čistě rostlinné verzi. Těstoviny zasytí, opečené tofu je zase zdrojem bílkovin a výrazné chuti. Vše perfektně doladí domácí bylinková zálivka ve stylu pesta.
Francouzské tousty s medovými jablky

Kombinace jablek, skořice a medu nikdy neomrzí. Spojte je s tradičními francouzskými tousty a máte zajímavou snídani “jako z filmu”.
Domácí koka sušenky

Výborný recept na domácí verzi známých sušenek z krabice. Vychytaný poměr ingrediencí je zárukou plného plechu lahodných křehkých sušenek. 👍
Výborný toustový chléb z domácí pekárny

Tento toustový chléb nevydrží tak dlouho jako ten kupovaný. Je totiž tak dobrý, že prostě nevydrží. Kromě “opravdové” chuti je obrovskou výhodou jasné složení bez zbytečných aditiv.👍
Kedlubnová pomazánka

Když máte dobrou kedlubnu, bohatě stačí nakrájet ji na plátky a chroupat a chroupat. 🙂Pak je tu ale ještě možnost kedlubnu zapojit do pomazánky … Na čerstvém žitném chlebu výborné!
Hustá bramboračka s bílými fazolemi

Když chceme sytější verzi tradiční bramboračky, perfektně poslouží velké bílé fazole. Bílé máslové fazole jsou zdrojem bílkovin, vlákniny a celkově bramboračku vylepší a obohatí.
Zelné bramboráky pečené v troubě

Nápadů, jak zapojit kyselé zelí do jídelníčku není nikdy dost. A toto je jeden z atraktivních způsobů. Zelné bramboráky mají nejen šmrnc, ale i více vlákniny. Díky pečení v troubě nejsou zbytečně mastné… 🙂
Tuňáková pomazánka s mrkví a ovesnými vločkami

K výrobě této tuňákové pomazánky nebudete potřebovat ani vejce, ani tofu, ani majonézu, ani žádný krémový sýr. Přesto bude hutná, krémová a plná chuti. 🙂
Ryba po mlynářsku – jednoduchý a osvědčený způsob úpravy rybích filetů

Ryba po mlynářsku je takový kompromis mezi dušenou a křupavou obalovanou rybou. Extra rychlá příprava je výhodou. Výsledkem je chuťově atraktivní lehce křupavá a šťavnatá ryba.
Fusilli s rajčatovou omáčkou a velkými bílými fazolemi

Na rajčatových omáčkách je skvělé to, že se dají obměňovat do aleluja. Typická atraktivní rajčatová chuť zůstává, pokaždé ji ale vylepší jiné ingredience. Někdy sýr, jindy olivy, teď to jsou bílé máslové fazole.
Česneková pomazánka s rukolou

Rukola se nemusí používat jen jako “salát”, ale také jako “zelená bylinka”. Stačí ji na drobno nasekat a obohatit tak třeba česnekovou pomazánku. Jak chuťově, tak nutričně.
Zmrzlinový jahodový koktejl z kefíru

Jak rychle a jednoduše se dá vyrobit zdravá svačinka nebo jen tak “něco na chuť”? Stačí mít kefír a mražené jahody. Vynikající!
Zeleninový salát s restovanými bramborami a lehkým česnekovým dresingem

Aby se brambory hodily do zeleninového salátu, musí být správně upravené. Dobře dochucené, pevné a na povrchu křupavé.
Celozrnné linguine s rukolou, opečeným česnekem a parmezánem

Rukola nepatří jen do salátu. Když se na jemno naseká a krátce prohřeje na pánvi spolu s plátky do zlatova opečeného česneku, výborně se hodí do těstovin.