Když se řeklo “francouzské tousty”, vždycky jsem si představila scénu, kdy je to u plotny jak po výbuchu. Pánev plná oleje, vejce tečou dolů po lince, přes oblak moučkového cukru se skoro nedá dýchat, zatímco u stolu strávníci čekají na to, až si budou moci tousty ozdobit čtvrtlitrem sirupu a kopcem šlehačky. 😀
O tom ale naštěstí originální recept vůbec není. 🙂
Nedávno jsem začala vyrábět domácí toustový chleba a napadlo mě tuto známou klasiku udělat. Recepty se různě liší, mrkla jsem tedy na pár videí, jak dělají francouzské tousty šéfkuchaři. Dle nich je základním principem správného receptu jednoduchost, střídmost a kvalita vstupních ingrediencí.
Zásadní pro přípravu je přepuštěné máslo, které jídlu dodá tu správnou chuť a “bezpečné” opékání.
Na vaječnou směs
Dále
> ☝️Zajímavým tipem na “neotřelou” a na pohled efektní snídani mohou být také tyto topinky z trouby s pikantními vejci a avokádem. Křupavé a šťavnaté zároveň. 🐭
Žádný přepálený tuk, žádné zbytečné množství cukru. Jen snídaňová klasika ve své jednoduchosti… 🙂
Sdílet recept myšičky na: