K výrobě této tuňákové pomazánky nebudete potřebovat ani vejce, ani tofu, ani majonézu, ani žádný krémový sýr. Přesto bude hutná, krémová a plná chuti. 🙂
Tuňáka ve vlastní šťáve lze “vytunit” tak, aby z něj vznikla zdravá pomazánka. Mrkev pomazánku odlehčí a obohatí o vlákninu, vločky se zase postarají o tu správnou “natíratelnou” hustotu.
Ingredience na 2 porce
Tuňák ve vlastní šťávě (menší balení, prodává se i ve skle)
1 na jemno nastrouhaná mrkev
2 až 3 lžíce jemných ovesných vloček (podle “vlhkosti” tuňáka a mrkve)
1 lžíce oleje lisovaného za studena (druhy lze střídat)
Na dochucení hořčice, sůl, pepř
Postup
Tuňáka včetně šťávy rozmačkám vidličkou a přidám na jemno nastrouhanou mrkev, ovesné vločky a trochu oleje lisovaného za studena.
Nechám chvíli odstát, aby se vločky nasákly, promíchám a ochutím. Dětem dělám pomazánku jemnější bez hořčice, dospěláckou verzi ochutím lžičkou pikantní hořčice a opepřím.
Na závěr pomazánku promixuji do hladka, protože se lépe natírá a chutě se krásně propojí.
Na fotce je pomazánka namazaná na domácím toustovém chlebu. 👍