Recept

Ricottová pomazánka s pikantním ajvarem – na tousty nebo k bramborám na loupačku

Tato pomazánka je výborná nejen na pečivo, ale také na křupavé tousty či k bramborám na loupačku.

Novinky z myšičky

Nové recepty, tipy z praxe, moje doporučení

Ricotta je syrovátkový sýr s výbornými nutričními vlastnostmi. Je lehce stravitelný, přitom je to bohatý zdroj bílkovin.

Ricotta se dá jíst jako dezert s ovocem a medem na sladko, perfektně se ale také hodí do těstovin, dipů či pomazánek.

 Ingredience na 1 mističku

  • 1 balení ricotty (250 g)
  • 2 lžíce ajvaru (já jsem dala ten více pikantní)
  • Půlka čerstvé červené papriky
  • Hrst nasekané zeleně (petržel, pažitka, řeřicha) či jarní cibulka
  • Dle chuti může být i pepř

 Postup

Ricottu smíchám s ajvarem, přidám na drobné kostičky nakrájenou čerstvou červenou papriku, nasekané zelené bylinky a je hotovo!

> ☝️A co dalšího s ricottou? Co třeba zkusit tuto extra rychlouomeletu s ricottou a sušenými rajčaty.🐭

Tato pomazánka je blesková záležitost! 👍

Sdílet recept myšičky na: 

Facebook
x.com
Pinterest

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

gooogle
Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor
Click Here

Další recepty na myšičce

Krémová polévka z pečených kaštanů

Jemná a přirozeně hustá krémová polévka, jejíž základ tvoří pečené kaštany. Budete překvapeni její jedinečnou chutí a sytostí. Skvělá lehká...

Bramborové placky s tuňákem a kukuřicí

Tyto placky jsou u nás doma hitovka. Ingredience mám na ně vždy doma. Vynikající jsou teplé s domácím dipem ze...

Vychytaný wrap s tuňákem – vhodný i s sebou do krabičky

Tento tuňákový wrap vás zaujme svojí šťavnatostí, vychytanou náplní i sytostí. Kromě kvalitního tuňáka obsahuje i sýr cottage, tedy i...

“Tataráček” z červené řepy

Červená řepa je úžasná zelenina, která může zazářit a nadchnout i ty, kteří by si o řepu jinak ani kolo...