Recept

Výborný toustový chléb z domácí pekárny

Tento toustový chléb nevydrží tak dlouho jako ten kupovaný. Je totiž tak dobrý, že prostě nevydrží. Kromě "opravdové" chuti je obrovskou výhodou jasné složení bez zbytečných aditiv.👍

Novinky z myšičky

Nové recepty, tipy z praxe, moje doporučení

Tento recept je přesně dělaný pro domácí pekárnu. Byl v receptech k domácí pekárně ETA. Ubrala jsem jen lžíci cukru, jinak jsem se držela postupu. Pokud ji nemáte a chcete tousťák upéct v nějaké formě, musíte jednoduše testovat. 🙂Zásadní je pro nadýchaný toustový chléb správné, klidné a delší kynutí…

Nejsnadnější je nasypat ingredience do domácí pekárny a zapnout program toustový chléb, váhu nastavit na “větší chleba” a kůrku světlou.

Kdo preferuje tmavší toustové chleby, ať už celozrnné či vícezrnné, tak kreativitě se meze nekladnou. 🙂

 Ingredience

  • 400 g hladké mouky (lze koupit i v bio kvalitě)
  • 250 ml mléka (alternativy možné)
  • 2 vejce
  • 50 g lehce rozpuštěného másla
  • 1 lžička soli
  • 2 lžíce cukru (druh záleží na vašem stravovacím stylu, sypké alternativy možné, i nekalorické)
  • 1 lžička sušeného droždí (opravdu stačí…)

 Postup

  1. Do nádobky z domácí pekárny nejdříve naliju tekuté přísady, pak sypké. Vliju tedy mléko, přidám vejce, hodně povolené nebo rozpuštěné máslo, cukr, sůl a lžičku sušeného droždí.
  2. Zvolím program Toustový chléb. U mě je to program 3…
  3. Ještě nastavím váhu chleba na tu vyšší hmotnost a světlou kůrku. Těsto je řidší, než když se peče klasický chléb. Je to tak správně. Po upečení pekárnu otevřu, nechám chleba trochu vychladnout a vyklopím ho. Pokud je ještě teplý nebo nějak vlhký, nechám ho vyvětrat na mřížce.

> 🐭Pokud chcete zkusit zajímavější verzi toustů než jen klasiku šunka-sýr, doporučuji vyzkoušet tousty s tvarůžky a orestovanou cibulí. Ty voní! 😀

Toustový chléb je vynikající čerstvý na sendviče, ale také zapečený či jen v topinkovači do křupava opečený.

Ať se povede! 🙂

Sdílet recept myšičky na: 

Facebook
x.com
Pinterest

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

gooogle
Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor
Click Here

Další recepty na myšičce

Krémová polévka z pečených kaštanů

Jemná a přirozeně hustá krémová polévka, jejíž základ tvoří pečené kaštany. Budete překvapeni její jedinečnou chutí a sytostí. Skvělá lehká...

Bramborové placky s tuňákem a kukuřicí

Tyto placky jsou u nás doma hitovka. Ingredience mám na ně vždy doma. Vynikající jsou teplé s domácím dipem ze...

Vychytaný wrap s tuňákem – vhodný i s sebou do krabičky

Tento tuňákový wrap vás zaujme svojí šťavnatostí, vychytanou náplní i sytostí. Kromě kvalitního tuňáka obsahuje i sýr cottage, tedy i...

“Tataráček” z červené řepy

Červená řepa je úžasná zelenina, která může zazářit a nadchnout i ty, kteří by si o řepu jinak ani kolo...