Recept

Kedlubnová pomazánka

Když máte dobrou kedlubnu, bohatě stačí nakrájet ji na plátky a chroupat a chroupat. 🙂Pak je tu ale ještě možnost kedlubnu zapojit do pomazánky ... Na čerstvém žitném chlebu výborné!

Novinky z myšičky

Nové recepty, tipy z praxe, moje doporučení

Ingredience (menší množství)

  • 1 kedlubna
  • 1 až 2 vejce podle velikosti kedlubny
  • pár plátků vysokoprocentní šunky nasekané na drobno
  • 2 lžíce čerstvého smetanového sýra ( něco jako Gervais, Lučina atd.)
  • Sůl, kdo chce pepř
  • Olivový olej
  • Čerstvá zelená petrželka

 Postup

  1. Kedlubnu nasekám na drobno, posolím a nechám na sítku pustit vodu. Kedlubna pak vodu nebude pouštět do pomazánky. Kdo nechce kedlubnu na drobné kousky, je možné ji nastrouhat.
  2. Vejce si uvařím na tvrdo. Buď dávám 1 nebo 2 vejce podle velikosti kedlubny.
  3. Šunku nakrájím na drobné kousky. Vždy volím tu nejvyšší možnou kvalitu.
  4. Kedlubnu pomocí lžíce trochu vymačkám, vejce protlačím skrz mřížku a pak už jen vše smíchám dohromady, ochutím solí, zacáknu trochou olivového oleje, přidám petrželku a propojím pomocí čerstvého sýra. Šel by použít i hustý Skyr.

 TIP

Pomazánku lze chuťově obměnit třeba pomocí lžičky hořčice nebo křenu.

> ☝️Pokud by vás zajímala ještě jiná varianta spojení zeleniny a šunky v pomazánce, doporučuji vyzkoušet tuto květákovou pomazánku. Když se dobře ochutí, překvapí! 🐭

Pomazánky jsou skvělý způsob, jak dát “něco na chleba” a zároveň sníst nějakou zeleninu. 👍

Sdílet recept myšičky na: 

Facebook
x.com
Pinterest

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

gooogle
Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor
Click Here

Další recepty na myšičce

Krémová polévka z pečených kaštanů

Jemná a přirozeně hustá krémová polévka, jejíž základ tvoří pečené kaštany. Budete překvapeni její jedinečnou chutí a sytostí. Skvělá lehká...

Bramborové placky s tuňákem a kukuřicí

Tyto placky jsou u nás doma hitovka. Ingredience mám na ně vždy doma. Vynikající jsou teplé s domácím dipem ze...

Vychytaný wrap s tuňákem – vhodný i s sebou do krabičky

Tento tuňákový wrap vás zaujme svojí šťavnatostí, vychytanou náplní i sytostí. Kromě kvalitního tuňáka obsahuje i sýr cottage, tedy i...

“Tataráček” z červené řepy

Červená řepa je úžasná zelenina, která může zazářit a nadchnout i ty, kteří by si o řepu jinak ani kolo...