Recept

Ryba po mlynářsku – jednoduchý a osvědčený způsob úpravy rybích filetů

Ryba po mlynářsku je takový kompromis mezi dušenou a křupavou obalovanou rybou. Extra rychlá příprava je výhodou. Výsledkem je chuťově atraktivní lehce křupavá a šťavnatá ryba.

Novinky z myšičky

Nové recepty, tipy z praxe, moje doporučení

 Ingredience

  • Rybí filety (já jsem měla filety z limandy bez kosti)
  • Hladká mouka (různé verze, já jsem dala klasickou a celozrnnou jemně mletou, na 4 porce asi 6 lžic mouky)
  • Na ochucení mouky sůl, koření, sušené bylinky ( může být česneková sůl, kurkuma)
  • Tuk na opečení ryby (olivový, řepkový, Ghí)

Postup

  1. Jemně mletou či hladkou mouku dám do větší mísy a ochutím ji solí a kořením. Výborný je třeba sušený česnek, kurkuma, či trocha oblíbené kořenící směsi.
  2. Rybí filety osuším a obalím v ochucené mouce.
  3. Z obou stran opeču na nepřilnavé pánvi na přiměřeném množství tuku. Délku opékání uzpůsobím podle tloušťky filetu. Limanda je tenká, proto mi stačilo doslova pár minut.
  4. Rybu odložím na papírovou utěrku, aby se zbavila přebytečného tuku a ihned za čerstva podávám. Je důležité podáat ji hned, aby neztratila křupavost.

Ryba po mlynářsku je maximálně jednoduchá kuchyňská úprava ryby. Uvnitř zůstane šťavnatá a křehká. K této rybě nejraději připravuji brambory vařené ve slupce. 🙂

Sdílet recept myšičky na: 

Facebook
x.com
Pinterest

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

gooogle
Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor
Click Here

Další recepty na myšičce

Krémová polévka z pečených kaštanů

Jemná a přirozeně hustá krémová polévka, jejíž základ tvoří pečené kaštany. Budete překvapeni její jedinečnou chutí a sytostí. Skvělá lehká...

Bramborové placky s tuňákem a kukuřicí

Tyto placky jsou u nás doma hitovka. Ingredience mám na ně vždy doma. Vynikající jsou teplé s domácím dipem ze...

Vychytaný wrap s tuňákem – vhodný i s sebou do krabičky

Tento tuňákový wrap vás zaujme svojí šťavnatostí, vychytanou náplní i sytostí. Kromě kvalitního tuňáka obsahuje i sýr cottage, tedy i...

“Tataráček” z červené řepy

Červená řepa je úžasná zelenina, která může zazářit a nadchnout i ty, kteří by si o řepu jinak ani kolo...