Rukola nepatří jen do salátu. Když se na jemno naseká a krátce prohřeje na pánvi spolu s plátky do zlatova opečeného česneku, výborně se hodí do těstovin.
Celozrnné těstoviny linguine (jsou to takové placaté špagety)
Na jemno nasekaná rukola
Stroužky česneku nakrájené na plátky
Olivový olej
Chilli papričky ( čerstvé nebo sušené)
Sůl, pepř, na ozdobu můžou být zelené bylinky
Postup
Těstoviny dám vařit dle návodu. Musí zůstat pevné na skus. Zvolila jsem celozrnnou verzi “placatých špaget”.
Rukolu nasekám na drobno, stroužky česneku nakrájím na plátky. V pánvi rozehřeju olivový olej a do zlatova opeču česnek. Musí se hlídat, jakmile se spálí zhořkne. Lehce zlatavá barva je ta správná.
K česneku přihodím rukolu a nechám krátce zavadnout. Pracují s ní jako se špenátem. Pak už jen přihodím špagety, které mohou být i trochu “mokré”, ochutím solí, pepřem, chilli papričkami. Hotovo! 🙂