Nápad na sytý a barevný salát v čistě rostlinné verzi. Těstoviny zasytí, opečené tofu je zase zdrojem bílkovin a výrazné chuti. Vše perfektně doladí domácí bylinková zálivka ve stylu pesta.
Těstovinové saláty jsou nejčastěji o opečených kouskách masa, kostičkách sýra, majonéze či lehkých jogurtových zálivkách. Ono se ale bez toho “pro změnu” lze úplně obejít. 🙂
Ingredience
Uvařené menší pevné těstoviny ( já jsem dala bio celozrnné krátké trubky)
Salát polníček ( nebo rukola, baby špenát atd.)
Malá datlová rajčátka (může být i žlutá paprika)
Tofu (druh dle chuti, teď jsem dala uzené)
Olivový olej
Na domácí bylinkové pesto
Zelené bylinky (mohou být různé druhy)
Konopná semínka nebo kešu
Olivový olej
Citronová šťáva
Sůl
Návod
Těstoviny uvařím tak, aby zůstaly pevné. Je jedno jaký druh. Mohou být klasické, celozrnné, bezlepkové.
Zeleninu nakrájím na kousky, tofu na kostičky. Tofu opeču do zlatova na olivovém oleji.
Připravím si bleskovou zálivku alá pesto. Tyčovým mixérem rozmixuji bylinky nebo rukolu, konopná loupaná semínka, olivový olej a trochu citronové šťávy a soli.
Vše promíchám dohromady a výsledek vidíte na fotce. 🙂