Bezpracná příprava masa. Kořeněná jogurtová marináda masu dodá zajímavou chuť i šťavnatost. Vše se peče v troubě samo bez starostí...
Řízky se naloží do jogurtové marinády přes noc nebo na pár hodin. V marinádě je v první řadě jogurt, pak olivový olej, koření tandoori, citronová šťáva a česnek.
Pekla jsem na 180 stupňů asi hodinu a půl. Nejdřív přikryté, pak odkryté, aby se povrch zapekl.
Zelené fazolky jsou výbornou přílohou. Stačí je ochutit solí, česnekem, pepřem, nebo trochou chilli.
Jasmínová rýže, šťavnatý pečený řízek a porce zeleniny vytvoří sytý a barevný talíř. 🙂
Kuřecí řízky co nejlepší kvality (prsní nebo stehenní)
Na marinádu
Velký kelímek bílého jogurtu ( nebo dle množství masa)
Olivový olej ( dala jsem asi 3 lžíce)
Koření Tandoori masala
Citronová šťáva
Prolisovaný česnek
Případně sůl, pokud není ve směsi koření
Postup
Připravím si kuřecí maso k naložení. Pokud jsou prsní řízky velké, podélně je rozkrojím. Pokud mám stehenní řízky, očistím je.
Smíchám ingredience na marinádu a každý řízek pořádně ze všech stran obalím. Nechám odležet alespoň pár hodin. Jogurt mám nejraději v kombinaci s kořením tandoori masala, které má typickou červenou barvu a chuť. K rýži perfektní.
Pak už jen maso přendám do pekáčku a peču na 180 stupňů asi hodinu a půl. Nejdřív pod pokličkou, pak odkryté, aby zezlátlo. Způsob pečení ať si každý zvolí, jak je zvyklý péct maso.
Jako přílohu jsem tentokrát zvolila jasmínovou rýži a ochucené zelené fazolky. Dohromady skvělá chuť. 🙂