Rychle / jednoduše / zdravě

Moučníky a dezerty

Nápad, jak použít kysané zelí. Křehké šátečky se šťavnatou voňavou náplní jsou vynikající! Potěší návštěvu, praktické jsou ale také jako jídlo na cestu.
Upéct něco sladkého dobrého k Valentýnu ve tvaru srdce se jeví jako dobrý nápad. Mezi typické a tradiční ingredience patří čokoláda. A co lepšího z čokolády než čokoládové brownies, navíc ve zdravější variantě...
Připravit skvělý dezert může být skutečně záležitost jen na pár minut. Opečené banány v kombinaci s hořkou čokoládou nemohou zklamat ...
Není nad to si během chvíle vyrobit plech domácích sušenek z kvalitních ingrediencí. Poctivá hořká čokoláda sušenkám dodá plnou chuť i pevnost, takže se hodí třeba i na cestu do krabičky na svačinu.
Jak si dopřát dobrý, křehký a šťavnatý závin, aniž byste k tomu potřebovali bílou mouku, cukr a ztužený tuk? Zkuste variantu s celozrnnou špaldovou moukou a jogurtem, která skvěle sedne k bohaté jablečno - mrkvové náplni.
Hrnečkový recept na roky prověřený a vláčný kakaový moučník, který potěší ty, co mají rádi klasiku. Vynikající je ale i jako celozrnný nebo s použitím mandlové či pohankové mouky.
Sláva cuketě! Co všechno dobrého z ní jde vytvořit... Nejen slaná jídla, ale i sladké moučníky. Dodá jim vláčnost, pěknou strukturu a také vlákninu. Skvěle si rozumí s ořechy a hořkou čokoládou...
Koukáte na misku ovoce a chcete upéct moučník, který budete mít raz dva hotový, bude vypadat "normálně", přitom do něj ale zvládnete schovat hrnek nějaké alternativní mouky a osladíte ho s rozmyslem. Tak to je přesně recept pro vás.
Úžasně jednoduchý, sladký, šťavnatý, domácí dezert, na který jsou ingredience vždycky k dispozici. Obzvlášť na podzim.