Rychle / jednoduše / zdravě

Moučníky a dezerty

Oblíbený moučník v bezlepkové verzi. Tyčinka Margot zajistí výraznou chuť, jablko zase vláčnost. Vždy zmizí do posledního kousku.
Osvědčený recept na křehké vafle. Dejte si je se smetanovým krémem nebo šlehačkou. Zdobte ovocem, posypejte kakaem, skořicí, zakápněte sirupem. Skvělý dezert nebo super víkendová snídaně.
Blondies jsou konzistencí podobné známým brownies. Těsto je však světlé, bez kakaa a čokolády. Blondies jsou hutnější, vláčné. Skvěle vypadají s temným kontrastem hořké čokolády a černé sezamové pasty Tahini. Tahini dodá dezertu speciální chuť a netradiční šmrnc.
Extra vláčné lívanečky. Základ těsta tvoří zakysané podmáslí, které jim dodá speciální chuť. V každém lívanečku jsou zapečená kolečka banánu. Díky tomu jsou uvnitř hezky mazlavé a nejsou tuhé...Perfektně je dozdobí i dosladí tmavý agávový sirup, který vyniká výraznou chutí.
Základ těchto křehkých koláčků tvoří výživné celozrnné vločky. Můžete si je tedy bez obav dopřát i jako zdravou svačinku. Skvělou chuť jim dodají vlašské ořechy, sladkost zase džem. Vydrží křehké i několik dní. Nedrobí se a vydrží cestu i v krabičce.
Vymazlený a osvědčený recept na velikonoční mazanec. Vláčný, voňavý...Z těsta můžete udělat 1 větší bochánek či 2 malinké, nebo ho jednoduše zaplést. Vypadá pak slavnostně.
Sladké chlebíčky jsou jako stvořené pro to, abychom do nich zakomponovali kvalitní ingredience jako ovoce, ořechy či různé mouky. Můžete z něj snadno udělat výživnou svačinku. A když chlebíček potřete domácím krémem, máte skvělý vláčný dezert.
Křehké těsto, šťavnatá jablečná náplň. To byl jeden z oblíbených moučníků našich babiček. Připravit ho můžete i v bezlepkové verzi a dopřát sobě či někomu blízkému vynikající GLUTEN FREE dezert k čaji či kávě s pořádnou porcí šťavnaté jablečné náplně. Vypadá a chutná "tradičně", proto ho ocení nejen celiaci.
Tento originální dort vždy zaboduje. Jak u dětí, tak dospělých. Perfektně drží strukturu, je vláčný a chutná stejně jako "normální" dort z pšeničné mouky. Je vhodný na slavnostní příležitosti jak pro celiaky, tak pro všechny, kteří preferují "gluten free" dezerty.