Rychlá polévka z červené řepy se Šmakounem a dýňovými semínky

Z uvařené řepy se dají vyrobit během chvíle zázraky. Třeba tato polévka, která zahřeje, zasytí a dodá tělu kvalitní živiny.
Fazolový salát s tuňákem a rajčaty – výživný a bohatý na bílkoviny

Není salát jako salát. Tento patří mezi ty, po kterých rozhodně nebudete mít za chvíli hlad.
Zapečené brambory s květákem a Šmakounem

Další tip, jak pro rychlou a zdravou kuchyni využít výrobek z vaječných bílků jménem Šmakoun. S brambory a květákem si náramně rozumí.
Rychlé špagety s tuňákem, rajčaty a olivami

Tuňák, rajčata, černé olivy, bazalka, oregano – všechno to jde výborně dohromady a během chvíle máte na stole výbornou omáčku na špagety.
Výborný listový špenát s bulgurem a vejcem

Co s bulgurem? A co s listovým špenátem? Tady je jeden nápad na snadné a výživné jídlo.
Bramborové langoše z trouby – výborné a zdravější

Zdravější varianta langoše, který bývá tradičně uplácán jen z mouky a řádně vykoupán v oleji. I bez mastné lázně mohou chutnat výborně.
Jednoduché sýrovo-mrkvové tyčinky

Velmi jedlé tyčinky, které mohou posloužit jako domácí slaná chuťovka nebo jako příloha ke krémovým zeleninovým polévkám.
Tuňákové koule s bulgurem + bezlepková varianta

Zkombinovat tuňáka s bulgurem, pak si trochu zakoulet a celé to šoupnout do trouby? Super nápad …
Bramborové noky s dušeným zelím a uzeným tofu

Kombinace kysaného zelí, halušek a uzeného je známá prověřená kombinace. Jsou ale i jiné varianty. Stejně dobré, rychlejší a bez uzeniny.
Tagliatelle s lososem a brokolicí podle Pohlreicha

Tagliatelle s lososem ve smetanové omáčce jsou známou klasikou. Ale hodně těžkou. Naštěstí jsou tu i jiné varianty. A stejně dobré.
Slané cukroví z tvarohového těsta

Rádi byste připravili něco rychlého na stůl pro návštěvu? Zkuste překvapit slaným cukrovím. Příjemná změna!
Rizoto s červenou řepou

Ať už ve Vás barva tohoto jídla vyvolává jakékoliv pocity, určitě ho zkuste. I růžové jídlo může být výborné a zdravé 🙂
Kuřecí stroganoff – minutková omáčka

Dopřát si k obědu maso s omáčkou a rýží nemusí znamenat dvouhodinové vaření. Do 30 minut máte na stole …
Obalovaný celer – jednoduše skvělé!

Další způsob, jak jednoduše v kuchyni využít celer. Jeho chuť je po tepelné úpravě velmi jemná, stojí za vyzkoušení.
Pórkovo-cuketová polévka s pohankovými vločkami

Extra rychlá polévka krémové konzistence, jejíž základ tvoří prověřená kombinace pórku a cukety. Vhodná pro dospělé i malé děti.
Tuňákové karbanátky – snadné a výborné

Výborné, jednoduché, rychlé, dobré teplé i studené.
Šťavnaté krůtí rizoto se zeleninou

Šťavnaté, plné zeleniny, barevné, vděčné, snadné, výživné.
Zeleno-zelený zeleninový krém

Výborná, krémová, zdravá, hřejivá, sytá, zelená. Chutná dětem i dospělým.
Omeleta s ricottou a sušenými rajčaty – extra rychlé

Když se žaludek hlásí o své a každá minuta je drahá, poslouží skvěle vaječná omeleta. A pěkně vylepšená o ricottu a sušená rajčata …
Rychlý tvarožník se špaldovou krupicí

Jednoduchý, vláčný, výborný, zdravý a univerzální.