Recept

Slané cukroví z tvarohového těsta

Rádi byste připravili něco rychlého na stůl pro návštěvu? Zkuste překvapit slaným cukrovím. Příjemná změna!

Novinky z myšičky

Nové recepty, tipy z praxe, moje doporučení

Kolik mouky, tolik tvarohu, tolik másla. Notoricky známé těsto, které jsem si připomněla listováním v starší knize na téma české kuchyně. Z první várky jsem dělala klasické tyčinky, z druhé jsem pak nechala děti vykrajovat srdíčka, hvězdičky a zvířátka.

Jednoznačnou výhodou tohoto zobání je absence cukru. I tak ale platí “všeho s mírou”.

Budete potřebovat

Množství na 1 plech

  • 150 g hladké mouky (můžete dát polovinu celozrnné)
  • 150 g tvarohu
  • 150 g másla
  • Vejce na potření
  • Semínka, kmín, papriku, sůl atd. na ozdobení

Postup

  1. Z mouky, měkkého másla a tvarohu vypracujte hladké těsto.
  2. Dejte ho odležet do lednice, aby se dalo dobře vyválet na plát silný max. 0,5cm.
  3. Vykrájejte libovolné tvary nebo tyčinky a naskládejte na plech vyložený pečicím papírem.
  4. Potřete rozšlehaným vejcem a ozdobte kmínem, paprikou, lněnými, sezamovými nebo slunečnicovými semínky.
  5. Pečte na 180 stupňů do zlatova. Záleží na tloušťce těsta, já jsem pekla 20 minut.

Opravdu jednoduché, osvědčené a s tím kmínem či semínky na povrchu báječné 🙂

Sdílet recept myšičky na: 

Facebook
x.com
Pinterest

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

gooogle
Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor
Click Here

Další recepty na myšičce

Krémová polévka z pečených kaštanů

Jemná a přirozeně hustá krémová polévka, jejíž základ tvoří pečené kaštany. Budete překvapeni její jedinečnou chutí a sytostí. Skvělá lehká...

Bramborové placky s tuňákem a kukuřicí

Tyto placky jsou u nás doma hitovka. Ingredience mám na ně vždy doma. Vynikající jsou teplé s domácím dipem ze...

Vychytaný wrap s tuňákem – vhodný i s sebou do krabičky

Tento tuňákový wrap vás zaujme svojí šťavnatostí, vychytanou náplní i sytostí. Kromě kvalitního tuňáka obsahuje i sýr cottage, tedy i...

“Tataráček” z červené řepy

Červená řepa je úžasná zelenina, která může zazářit a nadchnout i ty, kteří by si o řepu jinak ani kolo...