S kombinací bílých fazolí a tuňáka jsem se poprvé setkala před lety v Itálii. K této povedené dvojce pak můžete dále zamíchat zeleninu, cibuli, česnek, čerstvé bylinky, případně ochutit do kysela. Výsledkem je sytý salát bohatý na fytochemické látky, navíc plný bílkovin a vlákniny.
Budete potřebovat
Uvařené bílé nebo masité fazole
Tuňáka v konzervě (kousky)
Cibulku a česnek
Rajčata
Čerstvé zelené bylinky dle chuti (petržel, řeřicha, koriandr)
Olivový olej a citronová šťáva na zakápnutí (lze vyladit i umeoctem)
Postup
Fazole přes noc namočte a uvařte v nové vodě dle návodu do měkka. Pokud chcete salát jako “rycholovku”, lze použít již uvařené fazole ve slaném nálevu.
Rajčata a cibuli nakrájejte na jemno, přidejte dle chuti prolisovaný česnek, zelené bylinky a vše dohromady promíchejte.
Chuť můžete vyladit pomocí olivového oleje a citronové šťávy.