Recept

Výborný listový špenát s bulgurem a vejcem

Co s bulgurem? A co s listovým špenátem? Tady je jeden nápad na snadné a výživné jídlo.

Novinky z myšičky

Nové recepty, tipy z praxe, moje doporučení

Listový špenát používám v kuchyni velmi ráda. Když je možnost, koupím čerstvý, jeho zásobu mám ale i v mrazáku. Během chvíle jsem pak schopna připravit ho jako přílohu, nebo ho zamíchat do těstovin, případně rozmixovat s další zeleninou jako polévku.

Špenát se často vylepšuje rozklepnutým vejcem, případně trochou smetany, možností je více. Zkusila jsem do špenátu rozpustit kostičku žervé, která mu zároveň dodala chuť. No a jelikož jsem špenát chtěla mít na talíři hustší, využila jsem instantní jáhlové vločky, které posloužily perfektně a díky své neutrální chuti ničemu nevadily 🙂

Budete potřebovat

  • Listový špenát (asi 500g, čerstvý nebo mražený,)
  • Cibuli
  • 1 kostičku žervé nebo podobného čerstvého sýra (100g)
  • Na dochucení sůl
  • asi 2 lžíce jáhlových vloček na zahuštění
  • K podávání bulgur a vařené vejce

Postup

Příprava BULGURU

Bulgur propláchněte a zalijte horkou vodou v poměru 1 díl bulguru na 2 díly vody. Ochuťte solí, bylinkami, kořením, sušenou zeleninou apod. Povařte 5 minut, nemíchejte a nechte dalších 10 minut pod pokličkou dojít. Bulgur vskákne veškerou tekutinu a změkne. Můžete ho promíchat s trochou oleje lisovaného za studena.

Příprava ŠPENÁTU

Cibuli orestujte na olivovém nebo řepkovém oleji a přidejte listový špenát. Použila jsem mražený. Pár minut poduste, přidejte kostičku žervé, 1 až 2 lžíce jáhlových vloček podle konzistence špenátu, prohřejte a nechte odležet, aby vločky vsákly přebytečnou tekutinu.

Zdravé, snadné, rychlé a výživné jídlo.

Sdílet recept myšičky na: 

Facebook
x.com
Pinterest

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

gooogle
Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor
Click Here

Další recepty na myšičce

Krémová polévka z pečených kaštanů

Jemná a přirozeně hustá krémová polévka, jejíž základ tvoří pečené kaštany. Budete překvapeni její jedinečnou chutí a sytostí. Skvělá lehká...

Bramborové placky s tuňákem a kukuřicí

Tyto placky jsou u nás doma hitovka. Ingredience mám na ně vždy doma. Vynikající jsou teplé s domácím dipem ze...

Vychytaný wrap s tuňákem – vhodný i s sebou do krabičky

Tento tuňákový wrap vás zaujme svojí šťavnatostí, vychytanou náplní i sytostí. Kromě kvalitního tuňáka obsahuje i sýr cottage, tedy i...

“Tataráček” z červené řepy

Červená řepa je úžasná zelenina, která může zazářit a nadchnout i ty, kteří by si o řepu jinak ani kolo...