Recept

Zeleno-zelený zeleninový krém

Výborná, krémová, zdravá, hřejivá, sytá, zelená. Chutná dětem i dospělým.

Novinky z myšičky

Nové recepty, tipy z praxe, moje doporučení

Krémové zeleninové polévky na milion způsobů téměř nikdy nezklamou. Tentorkát jsem v obchodě sáhla po brokolici. Nebyla ale moc velká, ještě to něco chtělo. To něco jsem našla v mrazáku. Listový špenát, který mám v zásobě téměř vždy. Výborná jednoduchá kombinace a vyškrabané talíře. Navíc s opečenými chlebovými krutony. To nemůže urazit 🙂

Budete potřebovat

  • 1 brokolici
  • 1 balení mraženého listového špenátu (je jedno, kolik přesně to je)
  • 1 cibuli nebo kousek pórku
  • Olivový olej
  • 2 lžíce libovolné mouky (lze i ovesné vločky)
  • Zeleninový vývar na zalití
  • Na dochucení (sůl, případně pytlíček s kořením na vývar)
  • Na závěrečné dohuštění jáhlové vločky (možná nebude třeba)
  • Zakysanou smetanu na zjemnění
  • Chlebové krutony k podávání

Postup

  1. Cibulku orestujte na olivovém oleji, zaprašte 2 lžícemi mouky, případně ovesnýi vločkami a chvíli míchejte.
  2. Zalijte částí vlažného zeleninového vývaru a hned přidejte na růžičky rozebranou brokolici a listový špenát.
  3. Ochuťte trochou soli, můžete přidat “hotový” pytlíček s kořením na vývar (nové koření, pepř, bobkový list, sušená cibule)
  4. Dolijte zbytek vývaru tak, aby zelenina byla tak akorát ponořená.
  5. Vařte do změknutí brokolice, na závěr vyjměte koření a rozmixujte do hladka. V případě potřeby lze polévku trochu dohustit jáhlovými vločkami, 2 minutky povařit a rozmixovat.
  6. Na závěr zjemněte zakysanou smetanou a podávejte s opečenými chlebovými krutony.

Sdílet recept myšičky na: 

Facebook
x.com
Pinterest

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

gooogle
Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor
Click Here

Další recepty na myšičce

Krémová polévka z pečených kaštanů

Jemná a přirozeně hustá krémová polévka, jejíž základ tvoří pečené kaštany. Budete překvapeni její jedinečnou chutí a sytostí. Skvělá lehká...

Bramborové placky s tuňákem a kukuřicí

Tyto placky jsou u nás doma hitovka. Ingredience mám na ně vždy doma. Vynikající jsou teplé s domácím dipem ze...

Vychytaný wrap s tuňákem – vhodný i s sebou do krabičky

Tento tuňákový wrap vás zaujme svojí šťavnatostí, vychytanou náplní i sytostí. Kromě kvalitního tuňáka obsahuje i sýr cottage, tedy i...

“Tataráček” z červené řepy

Červená řepa je úžasná zelenina, která může zazářit a nadchnout i ty, kteří by si o řepu jinak ani kolo...