Další z jídel, která lze vykouzlit do 15 minut. Zatímco se špagety vaří, cibulka už se restuje na pánvi, mezitím nakrájet pár rajčat, otevřít tuňáka a olivy. Fakt rychlovka a jak dobrá 🙂
Budete potřebovat
Špagety nebo jiné těstoviny (celozrnné, ječné, žitné, špaldové)
Tuňáka v konzervě
Rajčata
Černé olivy (celé nebo nakrájené na kolečka)
Cibuli
Česnek
Olivový nebo řepkový olej
Zelené bylinky dle chuti (bazalka, oregano, petržel apod.)
na dochucení trochu soli a pepře
Postup
Na oleji orestujte cibuli a přidejte na kousky pokrájená rajčata a opět pár minut míchejte. Pokud nechcete slupky, stačí je předem naříznut do kříže, spařit horkou vodou a oloupat.
Přidejte tuňáka, dle chuti černé olivy, zelené bylinky, prolisovaný česnek a nechte pod pokličkou pár minut společně prohřát.
Lehce dochuťte solí, případně pepřem a promíchejte s těstovinami.
Na talíři můžete ještě posypat čerstvými bylinkami a doladit pár kapkami oblíbeného panenského oleje.
TIP
Těstovin je dnes na trhu pestré množství. Žitné, ječné, špaldové, kukuřičné, bezlepkové. Vyzkoušejte a najděte svoje oblíbené. Mně zachutnala žitná kolínka 🙂