Recept

Rychlý tvarožník se špaldovou krupicí

Jednoduchý, vláčný, výborný, zdravý a univerzální.

Novinky z myšičky

Nové recepty, tipy z praxe, moje doporučení

Z vteřiny na vteřinu jsem se v neděli rozhodla, že přeci jen něco upeču. Kouknu do lednice, tam 2 tvarohy, vajíčka. Ale neměla jsem ovoce. Najednou si všimnu bezpeckového hroznového vína. V šuplíku jsem pak místo hrubé mouky sáhla po špaldové krupici a plán byl jasný …

Celá kulatá dortová forma zmizela jako mávnutím proutku. Hlavně teda proto, že nás na ni bylo nakonec 8 a každý dostal 1 kousek 🙂

Na tomto moučníku mám nejraději višně. Když ale nejsou, tak výborně poslouží i hrozny.

Budete potřebovat

  • 2 tvarohy ve vaničce (polotučné)
  • 3 vejce
  • 5 lžic špaldové krupice
  • 100g másla
  • 100g sladidla (lze hnědý cukr, med, obilný sirup atd. )
  • 1 BIO vanilkový cukr (nebo doma vyrobený z vanilkového lusku a přírodního cukru)
  • Pšeničné klíčky na posypání (mohou být i mleté mandle)
  • 2 lžičky BIO kypřícího prášku do pečiva
  • Bezpeckové hrozny k ozdobení (nebo višně, meruňky, broskve, borůvky…)

Postup

  1. Máslo vyšlehejte spolu s vejci a cukrem.
  2. Přidejte tvarohy, vanilkový cukr nebo pár kapek vanilkového extraktu, 2 lžičky prášku do pečiva a oslaďte dle chuti tak, aby Vám to vyhovovalo. Pokud tvaroh není nakyslý a má jemnou chuť, nemusíte sladit tolik. Obecně platí, že čím méně, tím lépe.
  3. Vmíchejte asi 5 lžic špaldové krupice. V případě potřeby je možné nahradit obyčejnou krupicí, hrubou moukou nebo kukuřičnou krupicí)
  4. Těsto vlijte do vymazané a vyspypané kulaté dortové formy (průměr 26cm)
  5. Povrch poprašte pšeničnými klíčky nebo mletými mandlemi a bohatě ozdobte ovocem.
  6. Pečte na 180 stupňů asi 40 minut. Povrch musí lehce zezlátnout, může být ale měkký. To neřešte, po vychladnutí moučník zatuhne.

Pšeničné klíčky u mě doma nesmí chybět. Nyní se mi hodily na podsypání ovoce, aby tolik nekleslo, ráda je také používám při výrobě pomazánek nebo na obohacení polévek.

Sdílet recept myšičky na: 

Facebook
x.com
Pinterest

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

gooogle
Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor
Click Here

Další recepty na myšičce

Krémová polévka z pečených kaštanů

Jemná a přirozeně hustá krémová polévka, jejíž základ tvoří pečené kaštany. Budete překvapeni její jedinečnou chutí a sytostí. Skvělá lehká...

Bramborové placky s tuňákem a kukuřicí

Tyto placky jsou u nás doma hitovka. Ingredience mám na ně vždy doma. Vynikající jsou teplé s domácím dipem ze...

Vychytaný wrap s tuňákem – vhodný i s sebou do krabičky

Tento tuňákový wrap vás zaujme svojí šťavnatostí, vychytanou náplní i sytostí. Kromě kvalitního tuňáka obsahuje i sýr cottage, tedy i...

“Tataráček” z červené řepy

Červená řepa je úžasná zelenina, která může zazářit a nadchnout i ty, kteří by si o řepu jinak ani kolo...