Celer – hodnotný druh zeleniny, jehož význam vzrůstá především na podzim a v zimě, kdy je v našich zeměpisných šířkách přirozeným zdrojem vitaminů, minerálů a ochranných látek. Hodí se k přípravě polévek, omáček, salátů, pomazánek. Celer je rozhodně víc, než ten rozvařený kus zeleniny z vývaru …
K podávání batátovou kaši, čerstvou nebo kvašenou zeleninu, domácí dresing ze zakysané smetany
Pozor, abyste plátky neudělali příliš tlusté. To jsem si vyzkoušela a fakt to nebylo ono …
Batátovou kaši vyrobte úplně stejně jako tu bramborovou. Výborné je také smíchat brambory půl na půl s batáty.
Obalený křupavý celer pak v závěru skvěle vyladí domácí tatarka, případně dresing. Ráda dělám koprový jen ze zakysané smetany, hořčice a citronové šťávy.
Čerstvá zeleninová šťáva obsahující celer má velké uplatnění při zlepšování stavů imunity a při nemocích dýchacích cest. Mikroorganismy ji zrovna nemusí…
Sdílet recept myšičky na: