Zapečené volské oko caprese

Zdravá snídaně

Když máte rádi vejce na mnoho způsobů a máte rádi hezké snídaně, připravte si volské oko zapečené v troubě. Ve variantě caprese lahodí nejen oku.

Obalovaný květák pečený v troubě – vynikající, nemastný, křupavý

Květák recept

Květák kam se podívám a co s ním? Nejjednodušší je udělat polévku nebo květákový mozeček. Obalovat a smažit ho na pánvi se už ale každému nechce. Teď si ale můžete tuto výbornou klasiku dopřát celkem pohodlně a bez nutnosti plné pánve přepáleného oleje. Upečte ho v troubě 🙂 Květák navíc není nutné předvařovat. Šetříte svůj čas na všech frontách 🙂

Celerové karbanátky se sýrem pečené v troubě

Zdravé karbanátky

Vynikající karbanátky bez masa, kde hlavní roli hraje celer. Nutričně perfektní. Jsou bohaté na vlákninu, kvalitní sacharidy i bílkoviny, chuťově výrazné, nenasáklé olejem, přesto šťavnaté.

Pikantní rajčatová polévka s ajvarem

Zdravá polévka

Krémová rajčatová polévka patří mezi jídla, která je vhodná dělat často. Obzvlášť v době, kdy je úroda rajčat, která jsou cenově dostupná a poctivá nejen chutí, vůní, ale i barvou. Základem je dobře vyladit chuť. A pokud si potrpíte na hodně výrazné chuti a chcete se i trochu zahřát, zkuste tuto ostřejší verzi.

Výborné křehké mrkvové šátečky

Těsto z mrkve

Pochutnat si na něčem domácím sladkém ke kávě, co bude raz dva hotové a nebude to samý cukr? Jo, tohle je přesně ono! Mrkvové těsto nikdy nezklame.

Domácí banánová kešu zmrzlina

Rychlá zmrzlina

S teplým počasím přichází více chuti na zmrzlinu. A kromě chuti přichází i možnost volby. Točenou z prášku? Italskou kopečkovou z ulice? Ruskou z alobalu? Supermarketovou z vaničky? Nebo domácí?

Rychlá pórková omáčka – skvělá k těstovinám

Rychlý oběd recept

Pórek nemusí sloužit v receptech doplňkově, ale může hrát hlavní roli. O pórkové polévce už každý jistě slyšel, omáčka už ale není zas tak běžnou záležitostí. Hotová je raz dva, takže hurá na ni.

Sladký chlebíček s červenou řepou a slunečnicovými semínky

Červená řepa zdravý recept

Sladce péct se dá i bez cukru a bílé mouky. Variant je mnoho a každý musí objevit tu svoji, aby mu to chutnalo. A když se do moučníků běžně přidávají mleté ořechy a mrkev a jablka, tak proč ne mletá slunečnicová semínka a červená řepa.