Domácí krupicové noky se zeleninou a bylinkovým máslem

Když už vás těstoviny nebaví, zkuste si vyrobit domácí krupicové noky. Jejich výhodou je to, že si můžete pohrát s konzistencí i složením.
Avokádový dip quacamole – vynikající i jako zdravá pomazánka

Tradiční mexický dip je jedna z nejdokonalejších variant, jak zdravě zpracovat avokádo. Kombinace máslově jemné chuti avokáda a dalších výrazných ingrediencí má ten správný říz.
Zapečené volské oko caprese

Když máte rádi vejce na mnoho způsobů a máte rádi hezké snídaně, připravte si volské oko zapečené v troubě. Ve variantě caprese lahodí nejen oku.
Masovo-brokolicové kuličky v rajské omáčce

Kuličky v rajské omáčce nemusí být jen z masa. Zkuste je udělat půl na půl s brokolicí, která je odlehčí, nutričně obohatí a dodá jim šťavnatost.
Zapečené vločky s mákem a ovocem jako zdravá svačina

Lahodná kombinace máku, třešní, sirupu a zapečených vloček může posloužit jako nápad na zdravou sladkou svačinu, která je nutričně bohatá.
Obalovaný květák pečený v troubě – vynikající, nemastný, křupavý

Květák kam se podívám a co s ním? Nejjednodušší je udělat polévku nebo květákový mozeček. Obalovat a smažit ho na pánvi se už ale každému nechce. Teď si ale můžete tuto výbornou klasiku dopřát celkem pohodlně a bez nutnosti plné pánve přepáleného oleje. Upečte ho v troubě 🙂 Květák navíc není nutné předvařovat. Šetříte svůj čas na všech frontách 🙂
Celerové karbanátky se sýrem pečené v troubě

Vynikající karbanátky bez masa, kde hlavní roli hraje celer. Nutričně perfektní. Jsou bohaté na vlákninu, kvalitní sacharidy i bílkoviny, chuťově výrazné, nenasáklé olejem, přesto šťavnaté.
Mrkvovo-cuketový krém se střapačky z quinoových vloček

Zeleninové polévky výborně zasytí a jsou zdrojem tolik potřebné vlákniny. Zkuste je obohatit o další ingredienci, kde prim hrají praktické a výživově hodnotné vločky z quinoy, které jsou navíc bez lepku.
Pikantní rajčatová polévka s ajvarem

Krémová rajčatová polévka patří mezi jídla, která je vhodná dělat často. Obzvlášť v době, kdy je úroda rajčat, která jsou cenově dostupná a poctivá nejen chutí, vůní, ale i barvou. Základem je dobře vyladit chuť. A pokud si potrpíte na hodně výrazné chuti a chcete se i trochu zahřát, zkuste tuto ostřejší verzi.
Výborné křehké mrkvové šátečky

Pochutnat si na něčem domácím sladkém ke kávě, co bude raz dva hotové a nebude to samý cukr? Jo, tohle je přesně ono! Mrkvové těsto nikdy nezklame.
Zapečené brambory s bulgurem, vejci a mozarellou

Zapečená jídla jsou chytrý způsob, jak do nich zakomponovat suroviny, které by u někoho samostatně třeba neprošly.
Zapečená cuketa plněná žampiony a sýrem

Hodíme se k sobě, miláčku? Říká žampion cuketě. Definitivně ano!
Lehký celerový salát jako zdravá svačina

Typ na lehký salát, který se s kouskem pečiva hodí jako odpolední svačina.
Domácí banánová kešu zmrzlina

S teplým počasím přichází více chuti na zmrzlinu. A kromě chuti přichází i možnost volby. Točenou z prášku? Italskou kopečkovou z ulice? Ruskou z alobalu? Supermarketovou z vaničky? Nebo domácí?
Krémová cuketovo-bramborová polévka s křupavou slaninou

Cuketa a brambora jde rozhodně dohromady. A když je zjemníte čerstvým sýrem a vyladíte výraznou chutí kvalitní křupavé slaniny, je o lahodnou chuť postaráno.
Perfektní jablečný koláč – křehký a šťavnatý

Koláč, který svojí chutí nikdy nezklame. Jeho obrovskou výhodou je to, že ho lze připravit i zcela bez cukru a zkoušet různé kombinace mouk a stejně bude dobrý. Příprava je jednoduchá.
Zeleninový salát s rýží, uzeným tofu a domácí svěží zálivkou

Rýže není na světě jen proto, aby z ní bylo rizoto nebo příloha k omáčce. Směle ji zapojte do salátů, které jsou díky ní syté a přitom pořád svěží.
Rychlá čabajková pomazánka s paprikou – vhodná na jednohubky

Pokud nejste vegetariáni, tak vás čabajková pomazánka na jednohubkách rozhodně zaujme svojí extra výraznou barvou, chutí i vůní.
Rychlá pórková omáčka – skvělá k těstovinám

Pórek nemusí sloužit v receptech doplňkově, ale může hrát hlavní roli. O pórkové polévce už každý jistě slyšel, omáčka už ale není zas tak běžnou záležitostí. Hotová je raz dva, takže hurá na ni.
Sladký chlebíček s červenou řepou a slunečnicovými semínky

Sladce péct se dá i bez cukru a bílé mouky. Variant je mnoho a každý musí objevit tu svoji, aby mu to chutnalo. A když se do moučníků běžně přidávají mleté ořechy a mrkev a jablka, tak proč ne mletá slunečnicová semínka a červená řepa.