Recept

Domácí banánová kešu zmrzlina

S teplým počasím přichází více chuti na zmrzlinu. A kromě chuti přichází i možnost volby. Točenou z prášku? Italskou kopečkovou z ulice? Ruskou z alobalu? Supermarketovou z vaničky? Nebo domácí?

Novinky z myšičky

Nové recepty, tipy z praxe, moje doporučení

Zmrzlina jde udělat skoro ze všeho. A klidně se obejdete bez smetany či jiného mléčného výrobku. Rozmixované kešu jsou totiž zázračnou ingrediencí, která dokáže zajistit krémovou konzistenci v mnoha receptech. I ve zmrzlině 🙂

Budete potřebovat

(2 porce)

  • 1 větší banán
  • 2 hrstky kešu (nutné předem namočit)
  • 2 lžíce javorového sirupu

Postup

  1. Banán nakrájejte na kolečka a dejte zmrazit. Nejrychlejší je rozložit ho na plech a podložit třeba papírem na pečení.
  2. Kešu ořechy namočte alespoň na půl hodiny do vody, kterou pak slijte. Na 1 větší banán dávám 2 hrstky kešu.
  3. Do výkonného robotu nebo smoothie mixéru, který zvládne led, nasypte banán, kešu, přidejte javorový sirup a rozmixujte do hladké hmoty.
  4. Tu přendejte do menší nádobky a dejte ještě na půl hodiny zamrazit.

Jako sladidlo jsem zvolila javorový sirup z toho důvodu, že má výjimečnou chuť, která perfektně sedí k banánu. Abyste ale nevyhazovali peníze z okna za nekvalitu, dbejte na výběr. Já používám konkrétně tento javorový sirup, který je navíc v biokvalitě.

Pokud javorový sirup nemáte, můžete použít i jiné sladidlo, třeba med nebo špaldový sirup. Nebo zmrzlinu vůbec neslaďte a konzistenci dolaďte citronovou šťávou, bude to zas něco jiného 🙂

Sdílet recept myšičky na: 

Facebook
x.com
Pinterest

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

gooogle
Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor
Click Here

Další recepty na myšičce

Krémová polévka z pečených kaštanů

Jemná a přirozeně hustá krémová polévka, jejíž základ tvoří pečené kaštany. Budete překvapeni její jedinečnou chutí a sytostí. Skvělá lehká...

Bramborové placky s tuňákem a kukuřicí

Tyto placky jsou u nás doma hitovka. Ingredience mám na ně vždy doma. Vynikající jsou teplé s domácím dipem ze...

Vychytaný wrap s tuňákem – vhodný i s sebou do krabičky

Tento tuňákový wrap vás zaujme svojí šťavnatostí, vychytanou náplní i sytostí. Kromě kvalitního tuňáka obsahuje i sýr cottage, tedy i...

“Tataráček” z červené řepy

Červená řepa je úžasná zelenina, která může zazářit a nadchnout i ty, kteří by si o řepu jinak ani kolo...