O avokádu ráda tvrdím, že to je nejzdravější konzerva na světě 🙂 Jedná se o ojedinělý druh ovoce doslova nabitý živinami. Má nízký obsah cukru, hodně vlákniny, nízký glykemický index, pomáhá tedy udržet delší pocit sytosti.
Avokádo je perfektním zdrojem zdravých tuků a antioxidantů, je tedy velmi výhodné jíst ho pravidelně.
Ve variantě quacamole navíc silně posiluje umunitu, protože cibule, chilli i česnek jsou známá přírodní antibiotika. Prostě pekelná čtyřkombinace.
Běžně můžete sehnat 2 druhy avokáda. Avokádo určené k dozrání doma nebo avokádo určené k okamžité konzumaci. Když si zvyknete avokádo zařadit jako pravidelnou součást jídelníčku, velmi brzo vychytáte, které koupit a kdy ho jíst, aby bylo tak akorát. Ani syrové, ani blátivé přezrálé.
Tradičně se quacamole podává v mističce spolu s kukuřičnými chipsy “nachos”, já ho ale využívám spíše jako pomazánku, která je velmi zdravá a rychle hotová 🙂
Sdílet recept myšičky na: