Když připravuji občerstvení, tak si ráda pohraju s různými pomazánkami. Dají se použít na jednohubky, ale i jako základ na malé chlebíčky, které pak lze dozdobit dle nekonečné fantazie.
Klasikou, která nikdy neurazí a chutná všem, je třeba vajíčková, pomazánka ala bramborový salát, česnekovo-sýrová nebo jemná lososová.
Mě ale baví hodně do pomazánek zapojovat zeleninu nebo luštěniny a vnést do pohoštění trochu zajímavějšího a zdravějšího vzduchu. Baví mě ta otázka “a z čeho to je?”. Fajn, že to není hned předem jasné, protože se vyvaruji předsudkům… Pak si všichni včetně chlapů pochutnávají na mrkvové nebo celerovo-sýrové pomazánce, tofu-brokolicové, čočkové nebo veganské fazolové.
Abych to ale zase nepřehnala, tak tam občas šoupnu nějakou klasiku pro masožrouty. Osvědčila se mi tato jednoduchá pomazánka z čabajky, na které se nedá absolutně nic zkazit a není třeba ji ani nijak zvlášť dochucovat.
Budete potřebovat
2 kvalitní čabajky
1 kelímek kvalitního přírodního pomazánkového másla (150 – 200 g, lze koupit v BIO kvalitě )
1 lžičku hořčice bez konzervantů
Kus červené papriky nakrájené na jemno
dle chuti pepř
Postup
Čabajku umelte nebo rozsekejte v robotu zcela na jemno.
Smíchejte s pomazánkovým máslem a ochuťte hořčičí, případně pepřem. Přidejte na jemno nakrájenou červenou papriku.
Výborná je na jednohubkách, na opečených celozrnných toustech nebo žitných topinkách.
Podělte se v komentáři pod receptem, jaká pomazánka u vás doma nejvíce chutná, když děláte třeba nějakou oslavu 🙂