Recept

Rychlá čabajková pomazánka s paprikou – vhodná na jednohubky

Pokud nejste vegetariáni, tak vás čabajková pomazánka na jednohubkách rozhodně zaujme svojí extra výraznou barvou, chutí i vůní.

Novinky z myšičky

Nové recepty, tipy z praxe, moje doporučení

Když připravuji občerstvení, tak si ráda pohraju s různými pomazánkami. Dají se použít na jednohubky, ale i jako základ na malé chlebíčky, které pak lze dozdobit dle nekonečné fantazie.

Klasikou, která nikdy neurazí a chutná všem, je třeba vajíčková, pomazánka ala bramborový salát, česnekovo-sýrová nebo jemná lososová.

Mě ale baví hodně do pomazánek zapojovat zeleninu nebo luštěniny a vnést do pohoštění trochu zajímavějšího a zdravějšího vzduchu. Baví mě ta otázka “a z čeho to je?”. Fajn, že to není hned předem jasné, protože se vyvaruji předsudkům… Pak si všichni včetně chlapů pochutnávají na mrkvové nebo celerovo-sýrové pomazánce, tofu-brokolicové, čočkové nebo veganské fazolové.

Abych to ale zase nepřehnala, tak tam občas šoupnu nějakou klasiku pro masožrouty. Osvědčila se mi tato jednoduchá pomazánka z čabajky, na které se nedá absolutně nic zkazit a není třeba ji ani nijak zvlášť dochucovat.

Budete potřebovat

  • 2 kvalitní čabajky
  • 1 kelímek kvalitního přírodního pomazánkového másla (150 – 200 g, lze koupit v BIO kvalitě )
  • 1 lžičku hořčice bez konzervantů
  • Kus červené papriky nakrájené na jemno
  • dle chuti pepř

Postup

  1. Čabajku umelte nebo rozsekejte v robotu zcela na jemno.
  2. Smíchejte s pomazánkovým máslem a ochuťte hořčičí, případně pepřem. Přidejte na jemno nakrájenou červenou papriku.
  3. Výborná je na jednohubkách, na opečených celozrnných toustech nebo žitných topinkách.

Podělte se v komentáři pod receptem, jaká pomazánka u vás doma nejvíce chutná, když děláte třeba nějakou oslavu 🙂

Sdílet recept myšičky na: 

Facebook
x.com
Pinterest

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

gooogle
Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor
Click Here

Další recepty na myšičce

Krémová polévka z pečených kaštanů

Jemná a přirozeně hustá krémová polévka, jejíž základ tvoří pečené kaštany. Budete překvapeni její jedinečnou chutí a sytostí. Skvělá lehká...

Bramborové placky s tuňákem a kukuřicí

Tyto placky jsou u nás doma hitovka. Ingredience mám na ně vždy doma. Vynikající jsou teplé s domácím dipem ze...

Vychytaný wrap s tuňákem – vhodný i s sebou do krabičky

Tento tuňákový wrap vás zaujme svojí šťavnatostí, vychytanou náplní i sytostí. Kromě kvalitního tuňáka obsahuje i sýr cottage, tedy i...

“Tataráček” z červené řepy

Červená řepa je úžasná zelenina, která může zazářit a nadchnout i ty, kteří by si o řepu jinak ani kolo...