Recept

Zapečené brambory s bulgurem, vejci a mozarellou

Zapečená jídla jsou chytrý způsob, jak do nich zakomponovat suroviny, které by u někoho samostatně třeba neprošly.

Novinky z myšičky

Nové recepty, tipy z praxe, moje doporučení

Brambory vařené ve slupce jsou vděčnou záležitostí od nepaměti. Jsou dobrý jen tak na loupačku s kefírem, nebo třeba ve formě bramborových placek s povidly. Vždycky jich udělám víc a druhý den je využiju na rychlou večeři. Přihodila jsem k nim i mističku bulguru, který jídlo nutričně obohatí zase jiným směrem.

Množství je do střední zapékací formy, asi 4 porce

Budete potřebovat

  • 6 brambor vařených ve slupce
  • 2 velké červené papriky
  • 2 mrkve
  • Šálek uvařeného bulguru
  • 6 vajec
  • 1 mozarellu
  • Přepuštěné máslo
  • sůl, pepř, koření na zeleninu
  • čerstvou petrželku na závěrečné posypání

Postup

  1. Studené brambory oloupejte a nakrájejte na silnější plátky. Papriku na kousky a mrkev třeba na kolečka. Vše orestujte v nepřilnavém hrnci nebo pánvi, aby brambory trochu chytly barvu 🙂
  2. Přidejte bulgur, promíchejte, ochuťte. Použila jsem sůl, pepř a směs koření na zeleninu. Někdy dávám koření na ratatouille, často ale pálí, tak ho přidávám jenm když jídlo není i pro děti.
  3. Směs dejte do pekáčku, nahoru rozklepněte vejce, ještě lehce osolte. Pokud chcete, přidejte ještě mozarellu.
  4. Zapečte v troubě nebo v elektrickém hrnci asi 20 minut nebo podle vzhledu vajec. Určitě je nikdo nechce vysušit.

Jídlo je praktické připravit buď v elektrickém hrnci nebo v pánvi, kterou je možné strčit do trouby. Třeba tuhle.

Já si svoji porci na talíři vždy ještě pokapu panenským olivovým olejem a zasypu čerstvými zelenými bylinkami. Chuť dokonalá.

Dejte vědět, jak se Vám povedlo.

Kamila

Sdílet recept myšičky na: 

Facebook
x.com
Pinterest

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

gooogle
Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor
Click Here

Další recepty na myšičce

Krémová polévka z pečených kaštanů

Jemná a přirozeně hustá krémová polévka, jejíž základ tvoří pečené kaštany. Budete překvapeni její jedinečnou chutí a sytostí. Skvělá lehká...

Bramborové placky s tuňákem a kukuřicí

Tyto placky jsou u nás doma hitovka. Ingredience mám na ně vždy doma. Vynikající jsou teplé s domácím dipem ze...

Vychytaný wrap s tuňákem – vhodný i s sebou do krabičky

Tento tuňákový wrap vás zaujme svojí šťavnatostí, vychytanou náplní i sytostí. Kromě kvalitního tuňáka obsahuje i sýr cottage, tedy i...

“Tataráček” z červené řepy

Červená řepa je úžasná zelenina, která může zazářit a nadchnout i ty, kteří by si o řepu jinak ani kolo...