Recept

Zapečené vločky s mákem a ovocem jako zdravá svačina

Lahodná kombinace máku, třešní, sirupu a zapečených vloček může posloužit jako nápad na zdravou sladkou svačinu, která je nutričně bohatá.

Novinky z myšičky

Nové recepty, tipy z praxe, moje doporučení

Vločky s mákem lze nejjednodušeji využít třeba na přípravu snídaňové kaše. Jenže ne každý si na kaši potrpí. Naštěstí je tu více možností, třeba vločky zapéct v troubě s dalšími ingrediencemi.

Při přípravě jednotlivých porcí je jen třeba myslet na to, aby se z úmyslu vyrobit něco zdravého nestala hotová kalorická bomba. Nezáleží jen na tom, co jíme, ale také kolik toho jíme 🙂

Na 2 porce budete potřebovat

  • 6 lžic jemných ovesných vloček
  • 4 lžíce máku
  • 2 velké hrsti čerstvého ovoce
  • 1 lžíci másla Ghí (přepuštěné máslo)
  • Oblíbený sirup na doslazení (Datlový, špaldový, čekankový)

Postup

  1. Vločky smíchejte s mákem a máslem ghí.
  2. Na dno zapékací mističky dejte 2 lžíce směsi, zasypte hrstí ovoce a navrch dejte opět směs.
  3. Zapečte na 200 stupňů po dobu 20 – 25 minut do zlatova.

Sdílet recept myšičky na: 

Facebook
x.com
Pinterest

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

gooogle
Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor
Click Here

Další recepty na myšičce

Krémová polévka z pečených kaštanů

Jemná a přirozeně hustá krémová polévka, jejíž základ tvoří pečené kaštany. Budete překvapeni její jedinečnou chutí a sytostí. Skvělá lehká...

Bramborové placky s tuňákem a kukuřicí

Tyto placky jsou u nás doma hitovka. Ingredience mám na ně vždy doma. Vynikající jsou teplé s domácím dipem ze...

Vychytaný wrap s tuňákem – vhodný i s sebou do krabičky

Tento tuňákový wrap vás zaujme svojí šťavnatostí, vychytanou náplní i sytostí. Kromě kvalitního tuňáka obsahuje i sýr cottage, tedy i...

“Tataráček” z červené řepy

Červená řepa je úžasná zelenina, která může zazářit a nadchnout i ty, kteří by si o řepu jinak ani kolo...