Vločky s mákem lze nejjednodušeji využít třeba na přípravu snídaňové kaše. Jenže ne každý si na kaši potrpí. Naštěstí je tu více možností, třeba vločky zapéct v troubě s dalšími ingrediencemi.
Při přípravě jednotlivých porcí je jen třeba myslet na to, aby se z úmyslu vyrobit něco zdravého nestala hotová kalorická bomba. Nezáleží jen na tom, co jíme, ale také kolik toho jíme 🙂
Na 2 porce budete potřebovat
6 lžic jemných ovesných vloček
4 lžíce máku
2 velké hrsti čerstvého ovoce
1 lžíci másla Ghí (přepuštěné máslo)
Oblíbený sirup na doslazení (Datlový, špaldový, čekankový)
Postup
Vločky smíchejte s mákem a máslem ghí.
Na dno zapékací mističky dejte 2 lžíce směsi, zasypte hrstí ovoce a navrch dejte opět směs.
Zapečte na 200 stupňů po dobu 20 – 25 minut do zlatova.