Recept

Zeleninový salát s rýží, uzeným tofu a domácí svěží zálivkou

Rýže není na světě jen proto, aby z ní bylo rizoto nebo příloha k omáčce. Směle ji zapojte do salátů, které jsou díky ní syté a přitom pořád svěží.

Novinky z myšičky

Nové recepty, tipy z praxe, moje doporučení

Rýžový salát si většinou dělám ve chvíli, kdy jsem rýže udělala více a mám chuť ji smysluplně zapojit.

A když je celozrnná, o to lépe se do salátu hodí. Postará se o přísun komplexních sacharidů a nemusíte sahat po pečivu …

Budete potřebovat

  • Uvařenou rýži (zkuste celozrnnou)
  • Uzené nebo marinované tofu
  • Rukolu
  • Nastrouhanou mrkev
  • Zelené olivy
  • Na zálivku citronovou šťávu, olivový olej a med

Postup

  1. Rukolu propláchněte a nakrájejte na jemno, mrkev na hrubo nastrouhejte.
  2. Uzené tofu nakrájejte na kostičky a můžete hned použít do salátu. Pro výraznější chuť je možné ho opéct krátce na pánvi.
  3. Ve větší misce pomocí metličky rozmíchejte olivový olej, citronovou šťávu a med. Na 1 větší porci dávám šťávu z půlky malého citronu, lžíci olivového oleje a lžičku medu.
  4. Všechno smíchejte dohromady a nechte chvíli uležet.

 TIPY

  • Místo oliv se do salátu hodí bílé fazole.

  • Pro ostřejší chuť nasejekte do salátu na drobno čerstvou řeřichu. Je bohatým zdrojem vitaminu C

  • Při konzumaci nezapomínejte dostatečně kousat. Jak se říká “žaludek nemá zuby”. A když na jídlo navíc nespěcháte, tělo pak lépe vstřebá živiny a mozek má šanci přijmout v rozumném čase informaci o nasycení. Pro zdravý vztah k jídlu a udržení přiměřené hmotnosti je toto jedna ze zásadních věcí.

Sdílet recept myšičky na: 

Facebook
x.com
Pinterest

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

gooogle
Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor
Click Here

Další recepty na myšičce

Krémová polévka z pečených kaštanů

Jemná a přirozeně hustá krémová polévka, jejíž základ tvoří pečené kaštany. Budete překvapeni její jedinečnou chutí a sytostí. Skvělá lehká...

Bramborové placky s tuňákem a kukuřicí

Tyto placky jsou u nás doma hitovka. Ingredience mám na ně vždy doma. Vynikající jsou teplé s domácím dipem ze...

Vychytaný wrap s tuňákem – vhodný i s sebou do krabičky

Tento tuňákový wrap vás zaujme svojí šťavnatostí, vychytanou náplní i sytostí. Kromě kvalitního tuňáka obsahuje i sýr cottage, tedy i...

“Tataráček” z červené řepy

Červená řepa je úžasná zelenina, která může zazářit a nadchnout i ty, kteří by si o řepu jinak ani kolo...